ΚοινωνίαΑρχείο

Χωρίς δίκες λόγω εκλογών

Εγκύκλιο αναφορικά με τις ημερομηνίες αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων ενόψει των εκλογών εξέδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Α) Ενόψει της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών στις 7 Ιουλίου 2019 σας γνωρίζουµε ότι επιβάλλεται να ανασταλούν οι εργασίες των δικαστηρίων της χώρας από την 3η Ιουλίου 2019 έως και την 10η Ιουλίου 2019. Ειδικά για τα πολιτικά ποινικά δικαστήρια Αθηνών και Θεσσαλονίκης η αναστολή εργασιών εκκινεί την 3η Ιουλίου 2019 και εκτείνεται έως και την 12η Ιουλίου 2019.

Οι ποινικές δίκες που θα αρχίσουν στο ακροατήριο πριν από την ηµεροµηνία έναρξης της αναστολής και δεν θα περατωθούν την ίδια ηµέρα, συνεχίζονται µετά την ηµεροµηνία λήξης της αναστολής. Εξαιρείται της αναστολής η περίπτωση εκδίκασης των κακουργηµάτων σε περιπτώσεις πού λήγει το ανώτατο άριο προσωρινής κράτησης των κατηγορουµένων.

Β) Ζητήµατα λειτουργίας των δικαστηρίων για την αυτόφωρη διαδικασία και τη διαδικασία των ασφαλιστικών µέτρων θα ρυθµιστούν µε αποφάσεις των διοικήσεων των οικείων δικαστηρίων. Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία διενέργειας των πλειστηριασµών,επίσης αναστέλλεται κατά τα ανωτέρω χρονικά διαστήµατα. Η λειτουργία των έµµισθων υποθηκοφυλακείων αναστέλλεται για τις 05/07 και 08/07.

Γ) Παρακαλούµε τους Προέδρους Πρωτοδικών να κοινοποιήσουν την εγκύκλιο αυτή στα Ειρηνοδικεία και Πταισµατοδικεία της περιφέρειάς τούς και τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών στα υποθηκοφυλακεία της περιφέρειάς τους. 

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ