ΚόσμοςΑρχείο

Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται για το σαπιοκάραβο στο λιμάνι

Έβγαλαν ανακοινώσεις πριν την διαμαρτυρία

Προς κάθε κατεύθυνση διαμαρτύρονται οι επαγγελματίες του Ναυπλίου για την συνεχιζόμενη παραμονή στο κεντρικότερο σημείο του λιμανιού του Ναυπλίου, του κατασχεμένου πλοίου Τόμκο που σαπίζει εκεί τους τελευταίους 15 μήνες. Πριν την διαμαρτυρία τους όμως, τόσο ο Γ. Μανιάτης, όσο και ο Γ.  Ανδριανός είχαν εκδώσει ανακοινώσεις με τις ενέργειες που έχουν κάνει, ενώ στην συγκέντρωση των εμπόρων παραβρέθηκε ο δήμαρχος Π. Αναγνωσταράς!!!
Οι έμποροι απευθύνονται με ψήφισμα διαμαρτυρίας τους παραπάνω ο Γ. Μανιάτη, Γ.  Ανδριανό και Π. Αναγνωσταρά και επιπρόσθετα προς την Τρίτη βουλευτή Έ. Παπαδημητρίου, τον Αντιπεριφερειαρχη Τ. Χειβιδοπουλο, και τον Πρόεδρο του λιμενικού ταμείου Στ. Αυγουστόπουλο να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες ώστε το σαπιοκάραβο «Τόμκο» να μην κάνει Πάσχα στο λιμάνι.
Και αναρωτιούνται: «που θα πρέπει τελικά να απευθυνθούμε; Αφού όλοι οι πολιτικοί και θεσμικοί φορείς αποποιούνται των ευθυνών τους και ρίχνουν τις ευθύνες στην ανεπάρκεια των άλλων υπηρεσιών. Για πόσο καιρό κύριοι θα περιμένουμε την λύση;».
Σημειώνουν ακόμα: «Πώς μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις και συμβούλια Υπουργών Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων και υπηρεσιακών στελεχών  του λιμενικού σώματος και των τελωνίων  βρισκόμαστε ακόμα στο μηδέν, κολλημένοι στην γραφειοκρατία, να χρονοτριβούμε χωρίς προοπτική άμεσης λύσης;»

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πλοίο πιάστηκε στα ύδατα της Ύδρας και προοριζόταν για το λιμάνι του Πειραιά. Βρέθηκε όμως στο Ναύπλιο μέσα στο τουριστικό και εμπορικό λιμάνι, χωρίς καμία αντίδραση και χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό για την απομάκρυνση του.
Να σημειωθεί ότι η ομοσπονδία επαγγελματιών βιοτεχνών έμπορων Αργολίδας με έγγραφα της από τον Ιούλιο του 2011 προς τον δήμο Ναυπλιέων, το λιμενικό ταμείο Ναυπλίου, και το λιμεναρχείο  ζητούσε  από τις υπηρεσίες να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση των διαδικασιών και την  απομάκρυνση του σαπιοκάραβου.
Όπως τονίζουν στο ψήφισμά τους που βγήκε κατά την διαμαρτυρία της προηγούμενης βδομάδας, δεν μπορεί εδώ και 15μηνες να βρεθεί λύση για την απομάκρυνση του πλοίου, που μένει να σαπίζει δημιουργώντας περιβαλλοντικά προβλήματα μέσα στο λιμάνι, καταλαμβάνοντας ζωτικό κομμάτι, δημιουργώντας προβλήματα στα τουριστικά σκάφη και κυρίως  δημιουργώντας ντροπιαστικό θέαμα για όλους τους πολίτες και τους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη.