ΚοινωνίαΑρχείο

Ένα βήμα πριν την κατάρρευση το νοσοκομείο Ναυπλίου

Ένα βήμα πριν την κατάρρευση βρίσκεται η δημόσια υγεία στο νομό Αργολίδας, σύμφωνα με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Ναυπλίου. Μετά τις καταγγελίες του δήμου Ασκληπιείου την προηγούμενη εβδομάδα για το Κέντρο Υγείας Λυγουριού εμφανίζονται νέα προβλήματα αυτή την φορά που αφορούν το νοσοκομείο Ναυπλίου, για τα οποία καταγγέλεται από τους εργαζόμενους η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας, η οποία όπως λένε ευθύνεται για την συστηματική και μεροληπτική υποβάθμιση του Νοσοκομείου Ναυπλίου.
Η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων σημειώνει ακόμα στο ψήφισμά της ότι «Η δημόσια υγεία στο νομό Αργολίδας βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Υπεύθυνη γι’ αυτήν την κατάσταση είναι η κυβέρνηση που εφαρμόζει κατά γράμμα την πολιτική των μνημονίων, περικόπτοντας δραστικά τις δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη».
Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ακόμα ότι: «Παρότι αυτοί συνειδητά αδιαφορούν, εμείς καλούμαστε να καλύψουμε τις λειτουργικές ανάγκες του νοσοκομείου υπερβαίνοντας τα όρια της αντοχής μας προκειμένου να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του λαού της Αργολίδας αλλά και επισκεπτών του νομού.
Η διοίκηση, ως εντολοδόχος της μνημονιακής πολιτικής, δεν αναπληρώνει με προσλήψεις τις κενές θέσεις εργασίας σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.
Δεν εξασφαλίζει τους απαιτούμενους ιατρικούς πόρους για την κάλυψη της υπερωριακής απασχόλησης του προσωπικού.
Δεν μεριμνά για τη λειτουργία του νέου εξοπλισμού του μικροβιολογικού εργαστηρίου, με συνέπεια την ταλαιπωρία και την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών.
Όλα αυτά είναι μέρος ενός σχεδίου για την συνεχιζόμενη υποβάθμιση του νοσοκομείου Ναυπλίου.
Ζητάμε τη συμπαράσταση του αργολικού λαού και όλων των φορέων στον αγώνα μας για:
-Άμεση πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.
-Καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών καθώς και αύξηση της χρηματοδότησης».
Και καταλήγουν: «Αγωνιζόμαστε για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους. Ο λαός της Αργολίδας και αξίζει και δικαιούται καλύτερων υπηρεσιών υγείας. Κανένας εργαζόμενος δε θα χρεωθεί την υποβάθμιση και τη συρρίκνωση του νοσοκομείου μας».