ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Η φιλοσοφία του Κωστούρου για τα επόμενα χρόνια

Το Τεχνικό Πρόγραμμα, το οποίο  το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων, έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: Να υπάρχει σε κάθε σημείο του Δήμου, σε κάθε Τοπική και Δημοτική Κοινότητα τουλάχιστον μια παρέμβαση με έργα υποδομών, αναπλάσεων, οδοποιίας κλπ.
Όπως δήλωσε άλλωστε ο δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος: «Το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που καταβάλαμε, με γνώμονα μια πορεία ανάπτυξης του δήμου Ναυπλιέων τα επόμενα χρόνια, στηριζόμενο σε ένα πρόγραμμα που συντάχθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου μας. Αυτό το Πρόγραμμα δεν έχει να κάνει μόνο με την διετία 2013-14, αλλά περιλαμβάνει άξονες δράσεων με μακρύτερο ορίζοντα».
Λόγω της οικονομικής κρίσης οι χρηματοδοτήσεις μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων, είναι μονόδρομος και δεν θα επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του Δήμου. «Όταν αυτό συνδυάζεται με το όραμα για το πώς φανταζόμαστε το Δήμο μας το 2020, έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος.
Σύμφωνα με το τεχνικό πρόγραμμα θα κατατεθούν ή έχουν κατατεθεί τεχνικά δελτία  σε αντίστοιχα προγράμματα.
-Εντάχθηκαν  δύο  περιοχές του πυρήνα της πόλης στο ΕΣΠΑ.
-Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την δημιουργία ποδηλατοδρόμου, για την ανάπλαση παιδικών χαρών, για την υπογειοποίηση κάδων έτσι ώστε να μην αποτελούν σημείο όχλησης για πολίτες και καταστηματάρχες.
-Προχωρά η ενταξη και άλλων περιοχών στις αστικές αναπλάσεις του ΕΣΠΑ (Κούρτη, κλπ).
-Λειτουργεί σιγά σιγά το σύστημα ενοικιαζομένων ποδηλάτων.
-Προχώρησε η μελέτη οδοφωτισμού, και σε συμφωνία με την Περιφέρεια για την ένταξη και υλοποίηση της μελέτης.
-Ολοκληρώνεται η διαδικασία για την ένταξη του λιμανιού.
-Καταβάλλεται προσπάθεια να απεξαρτήθει το κολυμβητήριο από το πετρέλαιο.
-Ετοιμάζεται σύστημα ανακύκλωσης για τον Δήμο.
-Προχωρά το θέμα του τελωνείου.
-Καταβάλλεται προσπάθεια μετατροπής του Αραχναίου σε πράσινο χωριό.
-Υλοποίηση των ήδη προγραμματισμένων και εντεταγμένων σε χρηματοδοτήσεις έργων καθώς και η επέκταση του ΓΠΣ και η ένταξη περιοχών στο ΣΧΟΑΠ.