ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός στο Ναύπλιο

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Ναυπλίου, αφού υπερψήφισαν όλοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας και ορισμένοι σύμβουλοι από την μειοψηφία.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό  ρεαλιστικό και είπε ότι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Πρόσεθσε ακόμα: «Έχει σαφή χαρακτηριστικά οικονομίας και εξορθολογισμού των δαπανών, τα οποία επιβάλλονται κυρίως από τη δραστική μείωση των πόρων που λαμβάνει ο Δήμος μας από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά και από τους περιορισμούς που θέτει η νομοθεσία για την οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων.
Παρόλα αυτά, ο προϋπολογισμός σε συνδυασμό με το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου  λειτουργεί αναπτυξιακά δημιουργώντας την επόμενη μέρα του Δήμου Ναυπλιέων. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες οφείλουμε να σεβαστούμε τους δημότες, κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής μας, οι οποίοι αξίζουν και δικαιούνται ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών. Επιχειρούμε να κατευθύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους σε δράσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και διευκολύνουν την καθημερινότητα όλων των πολιτών από τη μία πλευρά και σε αναπτυξιακά έργα από την άλλη».
Προβληματικό, χαρακτήρισε από την πλευρά του τον προϋπολογισμό ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Χρήστος Γραμματικόπουλος, παρότι ο συνδυασμός του τον ψήφισε. Όπως δήλωσε ο κος Γραμματικόπουλος «Το 2013 είναι η πιο κρίσιμη μεταπολεμικά χρονιά για την Ελλάδα. Οι δημότες μας αντιμετωπίζουν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα. Η ανεργία σαρώνει στο πέρασμά της. Μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες περνούν δύσκολες ώρες. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο Προϋπολογισμός του Δήμου για το 2013 εξακολουθεί να παρουσιάζει τα γνωστά χρόνια προβλήματα. Είναι δηλαδή κουραστικά διαχειριστικός, ελλειμματικός, δίχως να δίνει προοπτική, πνοή και σίγουρα δίχως όραμα. Η Δημοτική μας Παράταξη, ως πραγματική δύναμη ευθύνης, ως η Παράταξη που με τη βοήθεια του κόσμου σύντομα θα αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης του Δήμου και θα τον βγάλει από το σημερινό αδιέξοδο, τούτη τη δύσκολη ώρα βάζει «πλάτη» ψηφίζοντας τον συγκεκριμένο Προϋπολογισμό προκειμένου έστω κι έτσι να μπορέσουν να γίνουν κάποιες πληρωμές, να μπορέσουν να πέσουν έστω λίγα χρήματα στην αγορά, να «ανακουφιστεί» λίγο ο κόσμος…»