ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Αντεπίθεση δημάρχων για την διαφθορά

Σφοδρή αντίδραση των δημάρχων της Πελοποννήσου, απέναντι στις κατηγορίες περί διαφθοράς.
Για το θέμα αυτό που έχει πάρει Πανελλήνιες διαστάσεις συνεδρίασε η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Πελοποννήσου και αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος και την υποβολή αιτήματος προς την ΚΕΔΚΕ για την διοργάνωση έκτακτου συνέδριου με θέμα: «Επιθέσεις και καταγγελίες κατά του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη διαφθορά και την αδιαφάνεια»
Οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου που μιλούν για επιθέσεις και καταγγελίες κατά του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επισημαίνουν:
«Η μεθοδευμένη και στοχευμένη επίθεση που δέχεται το τελευταίο διάστημα ο θεσμός της Τ.Α.  και οι αιρετοί είναι άδικη και ανήθικη.
Οι μεμονωμένες περιπτώσεις διαφθοράς αιρετών που καταδικάζουμε απερίφραστα, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για διαπόμπευση όλων των αιρετών.
Οι ακρότητες και οι υπερβολές όχι μόνον δεν βοηθούν, αντίθετα ναρκοθετούν την συνοχή των κοινωνιών μας, σε μια πολύ δύσκολη εποχή, όπως είναι η σημερινή. Βεβαίως και οι επίορκοι πρέπει να τιμωρούνται όταν αποδεδειγμένα υπάρχει δόλος ή βαριά αμέ-λεια. Όμως η φυσική εξόντωση των Δημάρχων σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα των συμπολιτών μας, ούτε της χώρας μας.
Οφείλουμε λοιπόν, εμείς, οι αιρετοί πρώτοι απ’ όλους να θωρακίσουμε τον θεσμό από τις άδικες επιθέσεις και μέσω των συλλογικών οργάνων να προστατέψουμε το αυτοδιοίκητο αλλά κυρίως την αξιοπρέπεια, τόσο την δική μας όσο και των εργαζομένων στους Δήμους.
Οφείλουμε να δώσουμε σαφείς και πειστικές απαντήσεις στις κοινωνίες μας, στους δια-μορφωτές της κοινής γνώμης, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, στην πολιτεία.
Αιτούμεθα τη διοργάνωση έκτακτου συνέδριου από την ΚΕΔΕ με θέμα: «Επιθέσεις και καταγγελίες κατά του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη διαφθορά και την αδιαφάνεια»