ΡεπορτάζΑρχείο

Δημόσιος Θηλασμός χωρίς ταμπού στο Ναύπλιο

Το παρόν για πρώτη χρονιά έδωσε η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ναυπλίου, στον 4ο Πανελλαδικό ταυτόχρονο Δήμοσιο Θηλασμό, που έγινε σε 39 πόλεις της Ελλάδας, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού θηλασμού.
 
Μητέρες μαζί με τις οικογένειες τους, έστειλαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα από την Πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο, για τον δημόσιο θηλασμό, που όχι απλώς δεν πρέπει να είναι ταμπού, αλλά κάτι εντελώς φυσιολογικό, απελευθερωμένο από οποιοδήποτε φραγμό.
 
Σύμφωνα με την Κωνσταντίνα Βουλγαρίδου, οργανωτικό και ιδρυτικό μέλος της ομάδας υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού & Μητρότητας Ναυπλίου, στο Ναύπλιο παρεβρέθησαν στην εκδήλωση 44 μητέρες και θήλασαν στις 12.00 ακριβώς 6 μητέρες. Το μικρότερο μωρό που θήλασε ήταν 11 μηνών και το μεγαλύτερο μωρό 3,5 ετών.
 
«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την στήριξή του και φυσικά τους πολύτιμους χορηγούς –αρωγούς στην προσπάθειά μας»…« Στόχοι της εκδήλωσης ήταν η απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού, η εξοικείωση του κόσμου με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας και η κατάλληλη ενημέρωση για το πώς μπορεί να επιτευχθεί ο μητρικός θηλασμός»
 
Τα συνολικά στοιχεία για τον ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό δείχνουν πως οι στόχοι επιτεύχθηκαν καθώς σε ολόκληρη την χώρα θήλασαν ταυτόχρονα 1570 μητέρες-μέλη του δικτύου.
 
Η δράση του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Θηλασμού θα συμπεριληφθεί στις δράσεις της Παγκόσμιας Συμμαχίας για Δράσεις στον Θηλασμό (WABA).
 
* To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος έχει θέμα «Υποστηρίζουμε τον θηλασμό: Υποστηρίζουμε τις μητέρες».
 
Πληροφορίες σχετικά με την ομάδα μπορείτε να βρείτε στο facebook:  https://www.facebook.com/groups/NafplioThilasmos/ και στο email: [email protected]