ΡεπορτάζΑρχείο

Συλλήψεις για κλοπές σε σπίτια στην Αργολίδα

Δύο 22χρονοι Έλληνες που είχαν ρημάξει τα σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, έπεσαν στην φάκα των Αστυνομικών αρχών, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα. Οι νεαροί κατηγορούνται για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και των φθορών κατ’ εξακολούθηση. Επίσης κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στις 29/1/2014 συνελλήφθησαν άλλα 5 άτομα .
 
Αναλυτικότερα: 
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (29.1.2014), αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου, του Άργους και του Κρανιδίου Αργολίδας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν ογδόντα έξι (186) άτομα, εκ των οποίων εκατόν είκοσι πέντε (125) ήταν ημεδαποί και εξήντα ένα (61) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν τριάντα τρία (133) οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά τριάντα τέσσερα (34) άτομα, από τα οποία δεκαοκτώ (18) ήταν ημεδαποί και δεκαέξι (16) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν επτά (7) άτομα.
 
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
 
·  Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ για απόδραση, καθώς είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανήλικων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου την 31.12.2013, όπου έκτιε ποινή για κλοπές.
·  Ένας (1) ημεδαπός, για κλοπή οχήματος.
·  Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
 
Επιπρόσθετα, εξιχνιάστηκαν μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, έξι (6) υποθέσεις κλοπών σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου Αργολίδας, οι οποίες είχαν διαπραχθεί το χρονικό διάστημα από τις αρχές του Δεκεμβρίου του 2013 έως και την 22.1.2014.
 
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν δύο (2) 22χρονοι ημεδαποί, μετά από Εντάλματα Σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους από τον κ. Ανακριτή Ναυπλίου, ύστερα από δικογραφία που σχηματίστηκε για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και των φθορών κατ’ εξακολούθηση.
 
Κατά την αστυνομική επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά τριάντα επτά (37) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και μία (1) παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.
 
Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.