Αρχείο

Τηλεμετρικό σύστημα διαχείρισης και ελέγχου διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης του Άργου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΝΗΝΩΝ
Άργος, 10/3/2014
Αρ. Πρωτ.: 297
 
Προμήθεια: «Προμήθεια και εγκατάσταση τηλεμετρικού συστήματος διαχείρισης και ελέγχου διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης του Άργους»
 
Προϋπολογισμός: 2.100.000,00 € χωρίς Φ.Π.Α.
 
Χρηματοδότηση: Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α (Ταμείο Συνοχής –   Εθνικοί Πόροι) και Ίδιοι Πόροι
 
Περίληψη διακήρυξης
 
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Άργους – Μυκηνών (Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ.) προκηρύσσει Διεθνή ανοικτό διαγωνισμό με κριτήριο την συμφερότερη από οικονομική άποψη προσφορά για την πράξη με τίτλο: «Προμήθεια και εγκατάσταση τηλεμετρικού συστήματος διαχείρισης και ελέγχου διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης του Άργους», με προϋπολογισμό 2.100.000,00 €, χωρίς ΦΠΑ (23%).
Το αντικείμενο της πράξης, το οποίο περιγράφεται αναλυτικά στο τεύχος των τεχνικών προδιαγραφών και τα λοιπά σχετικά τεύχη δημοπράτησης, περιλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος τύπου SCADA  τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού των διαρροών του δικτύου  ύδρευσης της  πόλη του Άργους, αποτελούμενη  από τα παρακάτω: 

  • Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία είκοσι 20 Τοπικών Σταθμών Ελέγχου και διαχείρισης πίεσης – [Σ.Ε.Δ. τύπου Α(1)].
  •  Προμήθεια, αναβάθμιση υφιστάμενων και θέση σε λειτουργία τριών (3) Τοπικών Σταθμών Ελέγχου και διαχείρισης εκ των οποίων οι δύο (2) αναβαθμίζονται σε σταθμούς διαχείρισης πίεσης και ένας (1) αναβαθμίζεται σε σταθμό διαχείρισης πίεσης και παρακολούθησης ποιοτικών χαρακτηριστικών (PH, υπολειμματικό χλώριο, αγωγιμότητα, κ.λ.π.) – [Σ.Ε.Δ. τύπου Α(2)].
  • Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία δύο (2) Τοπικών Σταθμών Ελέγχου εξωτερικού υδραγωγείου εκ των οποίων μία (1) σε δεξαμενή και ένα (1) σε αντλιοστάσιο – [Σ.Ε.Δ. τύπου Α(3)].
  • Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία είκοσι (20) Τοπικών Σταθμών Ελέγχου παρακολούθησης πίεσης και παροχής  εσωτερικού δικτύου ύδρευσης – [Σ.Ε.Δ. τύπου Β]
  • Προμήθεια φορητού εξοπλισμού για την άμεση υπόδειξη, ανίχνευση και σημειακό εντοπισμό των ενεργών διαρροών, που θα αποτελείται από 5 σταθμούς ανίχνευσης διαρροών με μέτρηση παροχής – [Σταθμοί τύπου Γ],  (25) σταθμούς ανίχνευσης διαρροών με χρήση καταγραφικών θορύβου – [Σταθμοί τύπου Δ], δύο (2) ψηφιακούς συσχετιστές και δύο (2) γαιόφωνα.
  • Προμήθεια και εγκατάσταση Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου (Κ.Σ.Ε.) (εξοπλισμός – υλικό hardware, λογισμικά συστήματος, λογισμικά εφαρμογών, επικοινωνίες)     
  • Δοκιμαστική λειτουργία του συνολικού συστήματος για διάστημα τριών (3) μηνών, από την ημερομηνία παράδοσης του, με ταυτόχρονη τήρηση των προγραμμάτων ελέγχου, μετρήσεων και συντηρήσεων, τα οποία θα παραδίδονται στη Δ.Ε.Υ.Α. ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ.
  •  Εκπαίδευση του προσωπικού της Δ.Ε.Υ.Α. ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ κατά το διάστημα της 3μηνης δοκιμαστικής λειτουργίας, στη λειτουργία, συντήρηση, επισκευή, τήρηση προγραμμάτων μετρήσεων κλπ της πράξης.
  •  Δωρεάν εγγύηση/συντήρηση καλής λειτουργίας για διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών μετά την Οριστική  Παραλαβή της προμήθειας (Συστήματος).  

 
Αναλυτικά στοιχεία και προδιαγραφές των προς προμήθεια ειδών και υλικών καθώς και οι εργασίες ενσωμάτωσης τους, περιγράφονται στα τεύχη Τεχνικής Περιγραφής και Τεχνικών Προδιαγραφών.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (Διακήρυξη, Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λπ.) από την έδρα της υπηρεσίας. Οδός: Δαναού 3, 212 00 Άργος, μέχρι τις  23/04/2014  και ώρα 14:30. Η διακήρυξη και τα πλήρη τεύχη παρέχονται στους ενδιαφερόμενους εντός έξι (6) ημερών από την παραλαβή της σχετικής αίτησης χορήγησής τους στην ως άνω διεύθυνση και με καταβολή στο ταμείο της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ. αντιτίμου 30 ευρώ, εφόσον η αίτηση έχει υποβληθεί εμπρόθεσμα πριν την λήξη της προθεσμίας υποβολής των προσφορών. Η προκήρυξη και τα παραρτήματα της διατίθενται με τον ίδιο ως άνω τρόπο επιπλέον σε ψηφιακή μορφή (CD) με αντίτιμο 5 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση ο ενδιαφερόμενος μπορεί να αναλάβει την αναπαραγωγή τους.
Αρμόδιος υπάλληλος της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ. είναι η Αντιγόνη Μυλωνά, τηλ. 2751023938, fax: 2751061640 και e-mail: [email protected].
Οι υποψήφιοι μπορούν να ζητήσουν συμπληρωματικές πληροφορίες, τα τεύχη δημοπράτησης ή διευκρινίσεις για το περιεχόμενο της διακήρυξης του διαγωνισμού έως και οκτώ (8) ημέρες πριν την υποβολή των προσφορών.
 
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις θα γίνει την  29 του μηνός  Απριλίου του έτους  2014, ημέρα  Τρίτη και ώρα έναρξης παραλαβής των προσφορών 11:00 πμ και ώρα λήξης την 12:00 πμ στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.AΡ.Μ., Δαναού 3 στο Άργος και το σύστημα υποβολής προσφορών είναι με αξιολόγηση προσφορών σύμφωνα με την διακήρυξη.
 
Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν φυσικά ή/και νομικά πρόσωπα, κοινοπραξίες ή ενώσεις τους, συνεταιρισμοί που έχουν συσταθεί σύμφωνα με τη νομοθεσία ενός Κράτους- Μέλους της ΕΕ και έχουν την καταστατική τους έδρα, την κεντρική διοίκηση ή την κύρια εγκατάσταση τους στο εσωτερικό της ΕΕ, των χωρών του ΕΟΧ και στο εσωτερικό των χωρών που είναι συμβαλλόμενα μέρη στη Συμφωνία Δημοσίων Συμβάσεων του ΠΟΕ και ασκούν επάγγελμα σχετικό με το δημοπρατούμενο αντικείμενο, παρέχοντες εχέγγυα άρτιας εκτέλεσης, εγγεγραμμένοι στο οικείο Επιμελητήριο ή Επαγγελματική Ένωση.  
Απαράβατοι όροι για την συμμετοχή στον διαγωνισμό των παραπάνω διαγωνιζομένων είναι:
Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα πρέπει να διασφαλίσουν και να υποβάλουν στο φάκελο δικαιολογητικών συμμετοχής εχέγγυα άρτιας εκτέλεσης της δημοπρατούμενης προμήθειας δεδομένης της ιδιαιτερότητας του αντικειμένου αλλά και του εξειδικευμένου εξοπλισμού που απαιτείται, συμμορφούμενοι απόλυτα με τα παρακάτω:
 
Α. Συνεργασία με οίκο κατασκευής ή αντιπροσώπευσης εξοπλισμού Προγραμματιζόμενων Λογικών Ελεγκτών (P.L.C) και συστημάτων τηλεελέγχου & τηλεχειρισμού SCADA διαχείρισης ύδρευσης.
Η συνεργασία αυτή θα επιβεβαιώνεται με συμβολαιογραφική πράξη στην οποία θα αναφέρεται ρητά ότι η προμήθεια των υλικών και συστημάτων θα γίνει από τον οίκο του παραπάνω συστήματος αυτοματισμού.
Επίσης εκτός από την συμβολαιογραφική πράξη θα προσκομισθεί και υπεύθυνη δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου του οίκου συνοδευόμενη από τα απαραίτητα επικυρωμένα δικαιολογητικά – βεβαιώσεις, στην οποία θα βεβαιώνεται η προηγούμενη χρήση των προσφερόμενων P.L.C σε αντίστοιχα συστήματα σε οποιαδήποτε χώρα, η τεχνογνωσία του οίκου και οι προσφερόμενες υπηρεσίες.
 
Ο κατασκευαστής P.L.C. θα διαθέτει επί ποινή αποκλεισμού
–   Σύστημα διασφάλισης ποιότητας κατά ISO 9001:2008 πιστοποιημένο από επίσημο οργανισμό και πλήρη σειρά συσκευών και υλικών/ συστημάτων υποστήριξης.
–  Πιστοποίηση UL για τα προϊόντα του και approvals (πιστοποιητικά επάρκειας) προέλευσης BV και ABS
– Πιστοποιητικά από κατάλληλα διαπιστευμένα εργαστήρια ότι η ανάπτυξη, κατασκευή, παραγωγή, δοκιμές τύπου σειράς γίνονται σύμφωνα με την οδηγία IEC 1131-2.
 
Ο κατασκευαστής του λογισμικού SCADA θα πρέπει επί ποινή αποκλεισμού
– Να διαθέτει σύστημα διασφάλισης ποιότητας κατά ΙSO 9001:2008, πιστοποιημένο από επίσημο οργανισμό.
– Το συγκεκριμένο λογισμικό να είναι προϊόν το οποίο έχει εγκατασταθεί σε βιομηχανίες ή άλλες εγκαταστάσεις σε τουλάχιστον μία (1) εφαρμογή σε αντίστοιχο έργο τηλεχειρισμού-τηλεελέγχου δικτύων ύδρευσης, όπου το κάθε έργο θα περιλαμβάνει ένα (1) Κεντρικό Σταθμό ελέγχου και τουλάχιστον έξι (6) Τοπικούς Σταθμούς και θα έχει ελάχιστο προϋπολογισμό 100.000 ευρώ.
 
Β. Συνεργασία με οίκο ανάπτυξης λογισμικού εφαρμογών και λογισμικού επικοινωνιών.
Η συνεργασία αυτή θα επιβεβαιώνεται με συμβολαιογραφική πράξη στην οποία θα αναφέρεται ρητά ότι η ανάπτυξη του λογισμικού, η μελέτη και η θέση σε λειτουργία, θα γίνει από τον οίκο ανάπτυξης λογισμικού. Επίσης, εκτός από την συμβολαιογραφική πράξη θα προσκομισθεί και υπεύθυνη δήλωση του οίκου στην οποία θα βεβαιώνεται η χρήση των κρίσιμων δομικών στοιχείων της προσφερόμενης λύσης (λογισμικό P.L.C, λογισμικό διαχείρισης δεδομένων Data logger, λογισμικό Επικοινωνιών, λογισμικό Εποπτικού Ελέγχου και Συλλογής Δεδομένων) σε αντίστοιχα συστήματα σε οποιαδήποτε χώρα, η τεχνογνωσία του οίκου και οι προσφερόμενες υπηρεσίες.
 
Ο Οίκος Ανάπτυξης Λογισμικού θα διαθέτει επί ποινή αποκλεισμού
– Σύστημα διασφάλισης ποιότητας κατά ISO 9001:2008 πιστοποιημένο από επίσημο οργανισμό για μελέτη, σχεδίαση και ανάπτυξη λογισμικού ή μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή έργων πληροφορικής γενικότερα.
 
  – Εμπειρία ότι έχει εκτελέσει μία (1) τουλάχιστον εφαρμογή σε αντίστοιχο έργο τηλεχειρισμού-τηλεελέγχου δικτύων ύδρευσης, όπου το κάθε έργο θα περιλαμβάνει ένα (1) Κεντρικό Σταθμό ελέγχου και τουλάχιστον έξι (6) Τοπικούς Σταθμούς και θα έχει ελάχιστο προϋπολογισμό 100.000 ευρώ. Η εμπειρία του οίκου Ανάπτυξης λογισμικού θα αποδεικνύεται με την υποβολή υποχρεωτικά αντίστοιχων βεβαιώσεων καλής εκτέλεσης από τους κυρίους των έργων.
 
– Εμπειρία ότι έχει εκτελέσει ένα (1) τουλάχιστον έργο Διαχείρισης σταθμών ελέγχου εσωτερικού δικτύου ύδρευσης με χρήση Data Logger επικοινωνίας GSM και μηνυμάτων SMS όπου το έργο θα έχει τουλάχιστον δέκα (10) σταθμούς ελέγχου δικτύου και θα έχει ελάχιστο προϋπολογισμό 100.000 ευρώ.
 
Γ.   Οι διαγωνιζόμενοι θα διαθέτουν επί ποινή αποκλεισμού σύστημα διασφάλισης ποιότητας κατά ISO 9001:2008 πιστοποιημένο από επίσημο οργανισμό για μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή έργων αυτοματισμών και πληροφορικής, τηλεμετρίας-τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού ή τεχνικών έργων με συναφές αντικείμενο, εκδόσεως αναγνωρισμένου επίσημου οργανισμού. Το πιστοποιητικό αυτό θα πρέπει να βρίσκεται σε ισχύ κατά την ημερομηνία του διαγωνισμού. Σε περίπτωση κοινοπραξίας ή ένωσης φυσικών ή/ και νομικών προσώπων η απαίτηση πιστοποίησης κατά ISO9001:2008 ισχύει για κάθε μέλος χωριστά, ενώ το αντικείμενο εργασιών του κάθε μέλους θα πρέπει να είναι συναφές με το τμήμα των εργασιών που θα αναλάβει σύμφωνα με το συμφωνητικό της ένωσης ή της κοινοπραξίας.
 
Δ.  Επισημαίνεται ότι οι παραπάνω συνεργασίες και οι αντίστοιχες συμβολαιογραφικές πράξεις δεν απαιτούνται όταν στον διαγωνισμό συμμετέχει για το (Α) ο ίδιος ο οίκος κατασκευής  P.L.C ή ο αντιπρόσωπός του και συστημάτων τηλεελέγχου & τηλεχειρισμού και για το (Β) ο ίδιος ο οίκος ανάπτυξης λογισμικού εφαρμογών & λογισμικού επικοινωνιών. Τα  υπόλοιπα αναφερόμενα παραπάνω για (Α) και (Β), υπεύθυνες δηλώσεις, συμβολαιογραφική δέσμευση οίκου λογισμικού κλπ είναι απαραίτητα.
Η σχέση του διαγωνιζόμενου με τον οίκο κατασκευής PLC, SCADA και τον οίκο ανάπτυξης λογισμικών, τεκμαίρεται από τις ζητούμενες παραπάνω συμβολαιογραφικές πράξεις, οι οποίες δεσμεύουν τον διαγωνιζόμενο να συνεργαστεί σε περίπτωση που κηρυχθεί ανάδοχος της συγκεκριμένης προμήθειας με τoν οίκο κατασκευής PLC και SCADA και τον οίκο ανάπτυξης λογισμικού, ώστε να εξασφαλισθεί στην αναθέτουσα αρχή η απρόσκοπτη και ορθή υλοποίηση της προμήθειας.
Πέραν των  συμβολαιογραφικών  πράξεων  που θα εξασφαλίζουν την συνεργασία  πρέπει  να κατατεθούν  αντίστοιχα  αμοιβαίες  υπεύθυνες  δηλώσεις  μεταξύ του ενδιαφερόμενου–διαγωνιζόμενου με τον «οίκο κατασκευής ή αντιπροσώπευσης εξοπλισμού Προγραμματιζόμενων Λογικών Ελεγκτών (P.L.C) και συστημάτων τηλεελέγχου & τηλεχειρισμού SCADA» και τον «οίκο ανάπτυξης λογισμικού εφαρμογών και λογισμικού επικοινωνιών»,  στις  οποίες  θα διευκρινίζεται και ρυθμίζεται η τριμερής μεταξύ τους σχέση.  Στις υπεύθυνες  δηλώσεις  εκτός  των άλλων  πρέπει  να  αναφέρεται  ότι  οι  συνεργαζόμενοι  οίκοι,  δεν θα  έχουν  καμιά αξίωση  από την  Αναθέτουσα  Αρχή,    ότι  η  μεταξύ  τους  αμοιβή είναι  προσυμφωνημένη,  ότι θα  υπάρχει  επάρκεια ανταλλακτικών  και υποστήριξης  των  προϊόντων  για το χρονικό διάστημα, που προσφέρεται στην  Τεχνική προσφορά του μετά την Οριστική Ποιοτική και Ποσοτική Παραλαβή του  έργου και   ότι  δεν πρέπει να υπάρχει αποκλειστικότητα (ΔΕΚ C-538/07) με τον Οίκο συνεχώς παρά μόνον κατά την χρονική διάρκεια του έργου.
 
Ε. Οι διαγωνιζόμενοι θα υποβάλλουν απαραίτητα κατάλογο με τα πλήρη στοιχεία των κατασκευαστών του συνόλου του προσφερόμενου εξοπλισμού (Επωνυμία, στοιχεία επικοινωνίας, τόπο εγκατάστασης εργοστασίου κατασκευής κλπ). Εξαίρεση αποτελούν οι αναγκαίες επιτόπιες κατασκευές (φρεάτια, λοιπές δομικές και υδραυλικές εργασίες) και τα μικροϋλικά σύνδεσης (ηλεκτρονικά και υδραυλικά). Ο κατάλογος των κατασκευαστών με τα εργοστάσια κατασκευής είναι δεσμευτικός για τον προσφέροντα και δεν επιτρέπεται αλλαγή των κατασκευαστών του προσφερόμενου εξοπλισμού σε περίπτωση κατακύρωσης του διαγωνισμού.
 
ΣΤ. Όλοι οι κατασκευαστές του προσφερόμενου εξοπλισμού, εκτός από αυτούς που αναφέρονται στα σημεία (Α) και, (Β)  ανωτέρω που θα δεσμεύονται με συμβολαιογραφικές πράξεις θα πρέπει με δήλωση τους να πιστοποιούν την συνεργασία τους με το φυσικό ή νομικό πρόσωπο που συμμετέχει αυτόνομα ή μαζί με άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που υποβάλει προσφορά στον διαγωνισμό. Εξαίρεση αποτελούν τα δομικά υλικά, τα μικροϋλικά των ηλεκτρικών πινάκων, ο εξοπλισμός του Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου (υπολογιστές, Server, οθόνες κλπ) και τα μικροϋλικά σύνδεσης (ηλεκτρονικά και υδραυλικά). Η πιστοποίηση αυτή θα αποδεικνύεται με την υποβολή αντίστοιχης πρωτότυπης βεβαίωσης συνεργασίας, εκδόσεως του κατασκευαστικού οίκου, επίσημα μεταφρασμένης (σε περίπτωση αλλοδαπής εταιρείας κατασκευής) και νόμιμα επικυρωμένης. Οι δηλώσεις αυτές θα υποβληθούν στο φάκελο δικαιολογητικών συμμετοχής και θα απευθύνονται στη Δ.Ε.Υ.Α. ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ, θα αναφέρουν τον τίτλο της προμήθειας, την κατηγορία του προσφερόμενου εξοπλισμού, την σχέση συνεργασίας με τον υποβάλλοντα την προσφορά καθώς και τον όρο ότι αποδέχονται να προμηθεύσουν τον προσφερόμενο εξοπλισμό στα πλαίσια του συγκεκριμένου διαγωνισμού. Δηλώσεις συνεργασίας από αντιπρόσωπους οίκων κατασκευής του εξωτερικού ή του εσωτερικού, γίνονται αποδεκτές υπό την προϋπόθεση ότι θα συνοδεύονται από αντίστοιχη επίσημη βεβαίωση του οίκου κατασκευής από όπου θα συνάγεται σαφώς η σχέση συνεργασίας με τον αντιπρόσωπό του, αλλά και η αποδοχή της συγκεκριμένης προμήθειας σύμφωνα με τα ανωτέρω.
 
Ζ. Οι συμμετέχοντες, προς απόδειξη της επαγγελματικής του επάρκειας, επιπρόσθετα των εδαφίων που αφορούν στον εξοπλισμό PLC και SCADA που αναφέρονται παραπάνω, θα πρέπει να υποβάλουν κατάλογο των συναφών ή αντίστοιχων προμηθειών που έχουν εκτε­λέσει για το λοιπό εξοπλισμό, συνοδευόμενο από βεβαιώσεις ορθής εκτέλεσης αυτών. Οι βεβαιώσεις θα έχουν εκδοθεί από μεγάλες υπηρεσίες ύδρευσης της Ελλάδος ή του εξωτερικού, θα απευθύνονται απαραίτητα στους συμμετέχοντες που υποβάλουν την προσφορά και θα αναφέρουν το είδος του εξοπλισμού που εγκαταστάθηκε, το αντικείμενο εργασιών που εκτέλεσε ο συμμετέχοντας, τη συμβατική αξία, το χρόνο και τον τόπο εκτέλεσης των προμηθειών προσδιορίζοντας εάν πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τους όρους των συμβάσεων και εάν περατώθηκαν κανονικά. Οι βεβαιώσεις αυτές θα αφορούν το σύνολο του προσφερόμενου εξοπλισμού και των υλικών και θα είναι συναφείς με το αντικείμενο του διαγωνισμού. Συναφείς προμήθειες θεωρούνται αυτές που έχουν αντικείμενο τον έλεγχο και περιορισμό των διαρροών σύμφωνα με τις τεχνολογίες που περιγράφονται στην παρούσα διακήρυξη, που κατ’ ελάχιστον αφορούν στον παρακάτω εξοπλισμό: καταγραφικά τιμών με τεχνολογία GSM/SMS, ηλεκτρονικές διατάξεις ρύθμισης πίεσης, πιεζοθραυστικές δικλείδες, μετρητές παροχής, εξοπλισμός ανίχνευσης αφανών διαρροών, εξοπλισμός μέτρησης ποιοτικών χαρακτηριστικών. Ο αριθμός και η διασπορά των βεβαιώσεων αναφορικά με τα υπό προμήθεια υλικά θα πρέπει να είναι κατ’ ελάχιστον μια ξεχωριστή βεβαίωση για κάθε παραπάνω αναφερομένη κατηγορία. Γίνονται αποδεκτές και συγκεντρωτικές βεβαιώσεις με απαραίτητη προϋπόθεση τη σαφή, ποιοτικά και ποσοτικά περιγραφή του εξοπλισμού από τις οποίες να συνάγεται ότι πρόκειται για εμπειρία σε αντικείμενο προμήθειας συναφές με το αντικείμενο του διαγωνισμού.
Σε περίπτωση που ο διαγωνιζόμενος ανέλαβε να εκτελέσει μέρος μόνο του έργου/προμήθειας, για το οποίο προσκομίζει την αντίστοιχη βεβαίωση στα πλαίσια σχέσης υπεργολαβίας με τον κύριο ανάδοχο του έργου/προμήθειας, τότε οφείλει να προσκομίσει βεβαίωση αναγνωρισμένης υπεργολαβίας από την ίδια την αναθέτουσα υπηρεσία και όχι από τον κύριο ανάδοχο, καθώς και επικυρωμένο αντίγραφο της σύμβασης ανάθεσης και της αντίστοιχης σύμβασης υπεργολαβίας, δυνάμει των οποίων ανέλαβε να εκτελέσει συγκεκριμένο τμήμα του ανατεθέντος έργου ή προμήθειας.
 
Η. Όλοι οι οίκοι κατασκευής του προσφερόμενου εξοπλισμού θα διαθέτουν πιστοποιητικό διασφάλισης ποιότητας κατά ISO 9001:2008, το οποίο θα βρίσκεται σε ισχύ την ημέρα διενέργειας του διαγωνισμού και το οποίο θα πρέπει να υποβληθεί στον φάκελο δικαιολογητικών συμμετοχής.
 
 Το σύστημα πρέπει να παραδοθεί σε δώδεκα (12) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης,
 όπως αναφέρεται στη διακήρυξη.
Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής, ποσοστού πέντε τοις εκατό (5%) του προϋπολογισμού της προμήθειας με ΦΠ.Α., ύψους 129.150,00 € και ισχύ τουλάχιστον επτά (7) μηνών, μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού.
 
Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι έξι (6)  μήνες.
 
Το έργο συγχρηματοδοτείται από  το Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. (Ταμείο Συνοχής –  Εθνικοί Πόροι) – ίδιοι πόροι Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ., Άξονας Προτεραιότητας 2: «Προστασία και Διαχείριση Υδατικών Πόρων». Προκαταβολή δεν θα χορηγηθεί.
 
Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της  Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ.
 
Η παρούσα στάλθηκε για δημοσίευση στην Υπηρεσία Επισήμων Εκδόσεων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στις  7-03-2014 και θα δημοσιευτεί στο Τεύχος Διακηρύξεων Δημοσίων Συμβάσεων της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) και  στον Ελληνικό τύπο
 
Ο προεδρος της δ.ε.υ.Α.αρ.μ.
 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΧΟΙΝΟΧΩΡΙΤΗσ