ΚόσμοςΑρχείο

Σπάνια περίπτωση σιαμαίων με δύο κεφάλια!

Ένα μωρό με δύο κεφάλια γεννήθηκε στην Ινδία χωρίς η μητέρα να το γνωρίζει εξ’ αρχής καθώς δεν είχε χρήματα για να κάνει υπέρηχο… Η 28χρονη Ουρμίλα Σάρμα γέννησε δύο σιαμαία κοριτσάκια στο νοσοκομείο Σονιπάτ στην βόρεια Ινδία. 

Το μωρό γεννήθηκε με καισαρική τομή και έχει δύο κεφάλια, δύο λαιμούς και δύο σπονδυλικές στήλες ενώ το σώμα είναι ένα.

Οι γονείς δεν έχουν αποφασίσει ακόμα το όνομα του μωρού ενώ είναι υπό στενή ιατρική παρακολούθηση καθώς οι γιατροί φοβούνται ότι λόγω της κατάστασης δεν θα μπορέσει να επιβιώσει. 

Ο γιατρός Σίνκα Μάλικ δήλωσε στην εφημερίδα Daily Mail: «οι γονείς είναι πολύ αγχωμένοι και εμείς τους βοηθάμε κάνοντας ότι καλύτερο μπορούμε».

siamaia2-570

Η Ουρμίλα και ο σύζυγος της Σουμπαχάς, έχουν ακόμα ένα μικρό κοριτσάκι ενώ είναι πολύ φτωχοί και δεν είχαν χρήματα για να κάνουν υπέρηχο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Έτσι δεν μπόρεσαν να δουν τυχόν επιπλοκές με αποτέλεσμα να βρεθούν προ εκπλήξεως μετά την γέννηση.

«Ξέραμε μόνο ότι τα κοριτσάκι ήταν σιαμαία μετά από τον υπέρηχο που κάναμε την προηγούμενη εβδομάδα αλλά ήταν ήδη πολύ αργά για να γίνει κάτι», είπε ο γιατρός και συνέχισε: «τώρα που γεννήθηκε θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να την σώσουμε ενώ ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να την εγχειρήσουμε, αφού πρώτα η κατάσταση της σταθεροποιηθεί».

Τα σιαμαία που μοιράζονται το ίδιο σώμα, είναι μία εξαιρετικά σπάνια περίπτωση και δεν υπάρχουν πιθανότητες διαχωρισμού τους.

siamaia3-570