ΨυχαγωγίαΑρχείο

Γκόγκες αλά Ιταλικά από τον Έκτορα Μποτρίνι στο Ναύπλιο!

Μία Ιταλική συνταγή με τοπικές πρώτες ύλες που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, έδειξε ο Έκτορας Μποτρίνι στον «Εφιάλτη στην Κουζίνα» της Πέμπτης 1 Οκτωβρίου, όπου επισκέφθηκε ένα μικρό εστιατόριο στην περιοχή της Πρόνοιας στο Ναύπλιο.

Η οικογενειακή επιχείρηση της Στέλλας αντιμετώπιζε προβλήματα και έτσι φώναξε τον βραβευμένο σεφ να την βοηθήσει να ορθοποδήσει και πάλι το μαγαζί της.

Ο Έκτορας Μποτρίνι βρέθηκε μπροστά σε μία οικογενειακή διαμάχη καθώς η κόρη της Στέλλας, η Αργυρώ, έχει άλλα επαγγελματικά όνειρα, καθώς αγαπάει περισσότερο τη νοσηλευτική από τη μαγειρική. Το επεισόδιο είχε αρκετές σπαρταριστές στιγμές, όπως συνηθίζει άλλωστε ο Μποτρίνι στις εκπομπές του.

Γκόγκες Μποτρίνι Ναύπλιο

 

Στο εστιατόριο έγιναν κάποιες αλλαγές στο αισθητικό σκέλος αλλά κυρίως στο μενού, όπου ο Έκτορας, μεταξύ άλλων, μαθαίνει στο προσωπικό του εστιατορίου την παρακάτω συνταγή.

ΓΚΟΓΚΕΣ CACIO PEPE (ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ)

ΥΛΙΚΑ
400 γρ. γκόγκες
200 γρ. πεκορίνο τριμμένο ή παρμεζάνα (όχι πολύ πικάντικο) φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια – γκόγκες και τα σουρώνουμε κρατώντας αρκετό από το νερό που έχουν βράσει. Σε ένα τηγάνι σε πολύ χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε τα μακαρόνια, το τυρί και νερό από αυτό που έχουμε κρατήσει. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει μια κρέμα μαζί με το νερό. Προσθέτουμε αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν όλα μαζί.

Αναλυτικότερα η εν λόγω συνταγή του Έκτορα Μποτρίνι ως προς τα υλικά και την εκτέλεση θα ανέβει εδώ.

Άλλες συνταγές για φαγητά και γλυκά θα βρείτε εδώ, με την υπογραφή της Μαρίας Καρανικόλα.

Εφιάλτης στην κουζίνα: Τι έκανε ο Έκτορας Μποτρίνι στο Ναύπλιο. Δείτε το επεισόδιο (Βίντεο)