ΚοινωνίαΑρχείο

Εκπαίδευση Εθελοντών Φροντιστών Ασθενών στο Άργος

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων «Η Αλληλεγγύη» ξεκινά τον 4ο κύκλο εκπαίδευσης εθελοντών φροντιστών ασθενών. Το πρόγραμμα έχει στόχο τη στήριξη μακροχρόνιων ασθενών αλλά και την κινητοποίηση των φορέων και της κοινωνίας. Ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2012 και μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί πάνω από 50 άτομα.

Ο 4ος κύκλος του προγράμματος ξεκινάει στις 15 Μαρτίου με σύνθημα «Είμαι πλάι σου… αρκεί να το ζητήσεις». Ο κύκλος αυτός περιλαμβάνει 11 εκπαιδευτικές συναντήσεις που θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο, ώρες18:00-19:30, στα γραφεία του συλλόγου στο Άργος (Γούναρη 47). Οι συναντήσεις θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2014.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συντονίζει η ψυχολόγος Ελισάβετ Γεωργίου και εθελοντικά υποστηρίζουν οι κυρίεςΕλένη Βασιλάκου, προϊσταμένη εργαστηριακού τομέα Νοσοκομείου Άργους, Βασιλική Γιάννου, νοσηλεύτρια αναισθησιολογικού τμήματος Νοσοκομείου Άργους, Μαρία Δρούλια, νοσηλεύτρια παθολογικής κλινικής Νοσοκομείου Άργους, Χριστίνα Μπαρλιά, μαία, Μαρία Σταματοπούλου, νoσηλεύτρια εκπαιδεύτρια νοσηλευτικής Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Άργους & Τρίπολης.

Η εκπαίδευση εστιάζει στην ψυχολογική στήριξη των ασθενών και των φροντιστών τους αλλά και την παροχή φροντίδας, πρώτων βοηθειών και ενημέρωσης για την εθελοντική αιμοδοσία.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στους φροντιστές όχι μόνο καρκινοπαθών αλλά και άλλων ασθενών.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι εθελοντές λαμβάνουν μέρος σε μια ομάδα στήριξης του έργου τους, ενώ παράλληλα συμμετέχουν σε ειδικές δράσεις που οργανώνονται.

Για τον Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων «Η Αλληλεγγύη» «στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε η δωρεάν παροχή ενημέρωσης, στήριξης και πρακτικής βοήθειας είναι κάποιες από τις δράσεις που επιβεβαιώνουν το όνομα και το όραμα του συλλόγου μας, “αλληλεγγύη”».

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 13 Μαρτίου.

Περισσότερες πληροφορίες: 2751068858.