ΚοινωνίαΑρχείο

Τα οφέλη για το Ναύπλιο από το πολιτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης

Όπως όλα δείχνουν η λειτουργία του πολιτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη είναι πλέον θέμα χρόνου. Έπειτα από συνάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημητρίου Αβραμόπουλου, με τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου και τους λοιπούς φορείς τουρισμού Πελοποννήσου, επιβεβαιώθηκε η προώθηση της νομοθετικής ολοκλήρωσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών ώστε το αεροδρόμιο Τρίπολης να παραχωρηθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και να μετατραπεί και σε πολιτικό και εμπορικό.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που ευννοεί και την περιοχή της Αργολίδας, καθώς η Τρίπολη βρίσκεται σε μικρή απόσταση από Άργος και Ναύπλιο, και η λειτουργία του αεροδρομίου αναμένεται να τονώσει την τουριστική και εμπορική κίνηση στο Νομό. Μάλιστα εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι η λειτουργία του αεροδρομίου της Τρίπολης αποτελεί πάγιο αίτημα των παραγωγικών τάξεων του νομού, και ειδικά όσων απασχολούνται στην τουριστική βιομηχανία.  

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την θετική εξέλιξη μιας διεκδίκησης των παραγωγικών τάξεων του Δήμου, δήλωσε:
 
«Η κυβερνητική εξαγγελία για αξιοποίηση του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης και τη μετατροπή του σε πολιτικό και εμπορικό αεροδρόμιο είναι το επιστέγασμα μιας θεμελιωμένης και μεγάλης προσπάθειας των τουριστικά ενασχολούμενων επαγγελματιών και του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού, που έτυχε και της συμπαράστασης του Δήμου Ναυπλιέων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Είναι μια κυβερνητική απόφαση μεγάλης αναπτυξιακής προστιθέμενης αξίας για ολόκληρη την περιοχή. Το αεροδρόμιο της Τρίπολης θα λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής ανάπτυξης σε πολλά επίπεδα σε όλη την Ανατολική Πελοπόννησο. Θα δώσει ώθηση στον τουρισμό της ευρύτερης περιοχής και στην ενίσχυση του εμπορίου. Η λειτουργία αεροδρομίου θα αλλάξει το τοπίο στην Αργολίδα, στην Αρκαδία και τους όμορους νομούς».

Ο κ. Κωστούρος αναφερόμενος ειδικότερα στα παράπλευρα οφέλη που θα προκύψουν από αυτό το έργο, τόνισε ότι «κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του έργου θα υλοποιηθεί σειρά επενδύσεων και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας».