ΠολιτικήΑρχείο

Βιάζονται να ξεμπερδεύουν με τον Ανάβαλο πριν τις εκλογές

Η μία μελέτη πίσω από την άλλη υπογράφεται για τον ανάβαλο, και απ’ ότι φαίνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ των δύο υπουργών (Μανιάτη και Ανδριανού) μπορεί να βγει και σε καλό… Έπειτα από τη μελέτη που υπογράφθηκε προχθές (2/6/2014) και προβλέπει την παροχή πόσιμου νερού από τον ανάβαλο, μέσω της κατασκευής μονάδας καθαρισμού και αφαλάτωσης στο Κιβέρι, άλλη μία τροποποιημένη μελέτη υπογράφθηκε σήμερα (4/6/2014), η οποία αφορά την παροχή νερού άδρευσης σε χωριά του Δήμου Άργους – Μυκηνών, αλλά και στον πρώην Δήμο Μιδέας. 

Έτσι λοιπόν σε συνέχεια της χθεσινής απόφασης τροποποιημένης μελέτης από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθ. Τσαυτάρη, και ύστερα από συνεννόηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανό, υπογράφηκε σήμερα από τον αρμόδιο Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών κ. Δ. Ιατρίδη η ένταξη της πράξης της τροποποιημένης μελέτης «Μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Δήμο Μιδέας Ν. Αργολίδας».

Η πράξη περιλαμβάνει τα εξής υποέργα με τους αντίστοιχους προϋπολογισμούς:

-Μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Δήμο Μιδέας Ν. Αργολίδας, 8.387.583,68 ευρώ εκ των οποίων 87.497,06 μη επιλέξιμη δαπάνη. 
-Αρχαιολογία, 450.000 ευρώ. 
-Απαλλοτριώσεις, 750.000 ευρώ. 
-ΔΕΗ, 500.000 ευρώ. 
-Αποζημιώσεις, 500.000 ευρώ. 
-Βελτιώσεις έργων μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου σε Κουτσοπόδι, -Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Ν. Αργολίδας, 7.896.600 ευρώ.