ΚοινωνίαΑρχείο

Σατανική ιδέα: Φοροτεχνικός έριχνε υγρό υδράργυρο στην πόρτα λογιστικού γραφείου στον Πύργο. «Δεν ρίχναμε υδράργυρο… αλλά φυλλάδια»

Μία περίεργη ιστορία φέρεται να έλαβε χώρα στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στον Πύργο Ηλείας. Γνωστός επιχειρηματίας του οικονομικού – φοροτεχνικού τομέα της πόλης του Πύργου καταγγέλλεται ότι μαζί με τη σύζυγό του έριχναν υγρό υδράργυρο κάτω από την πόρτα λογιστικού γραφείου.

Η λογίστρια κατέθεσε μήνυση έμμεσης σωματικής βλάβης και διατάραξης της ηρεμίας σε επαγγελματικό χώρο προκειμένου να εξασφαλίσει την προσωπική αλλά και οικογενειακή της ασφάλεια, καθώς και την τιμωρία των μηνυόμενων για το συμβάν.

Το συμβάν, σύμφωνα με το patrisnews.gr, έχει καταγραφεί από μηχανικά μέσα. Ο εν λόγω λογιστής λέγεται πως βρέθηκε πρόσφατα έξω από το γραφείο του «θύματος» με τη συνοδεία της συζύγου του, η οποία φέρεται πως ήταν και αυτή που διέπραξε το αδίκημα.

Ο ίδιος υποστήριξε στις αστυνομικές αρχές πως βρίσκονταν εκεί προκειμένου να εναποθέσουν φυλλάδια εντός της ξένης επιχείρησης, σύμφωνα πάντα patrisnews.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο υγρός υδράργυρος ήταν τοποθετημένος πιθανότατα σε πλαστικό ποτήρι και η σύζυγος του γνωστού λογιστή με τη χρήση χαρτιού κατάφερνε να τον εκχύσει εντός του γραφείου, την ίδια στιγμή που ο επιχειρηματίας βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από αυτή και κρατούσε «τσίλιες» ώστε να μη γίνει αντιληπτή η πράξη τους. Ο υγρός υδράργυρος κατά την είσοδό του εντός του γραφείου δεν απορροφήθηκε από το δάπεδο, δεν εξατμίστηκε και παρέμεινε αναλλοίωτη η μορφή του σε κόκκους, οι οποίοι και έγιναν αντιληπτοί προχθές το πρωί από την ιδιοκτήτρια του γραφείου που κατά την είσοδό της σε αυτό ήρθε σε επαφή με το επικίνδυνο αυτό στοιχείο πατώντας το.

Να σημειωθεί πως ανάλογο συμβάν έχει γίνει στο πρόσφατο παρελθόν και συγκεκριμένα στις 16 Σεπτεμβρίου στο ίδιο γραφείο, με την ιδιοκτήτρια τη στιγμή που άνοιξε την επιχείρησή της να βρίσκει τους εν λόγω κόκκους, καθώς και σπασμένα γυαλιά. Έντονη ήταν η ανησυχία που προκλήθηκε από το περιστατικό αυτό, το οποίο οδήγησε τη λογίστρια στην εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας που όπως φάνηκε έπαιξε κομβικό ρόλο προκειμένου να πιαστούν οι δύο δράστες την ώρα που διέπραξαν την παράνομη δράση τους.

Πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει ο υδράργυρος

Ο υδράργυρος λογίζεται ως ένα από τα πιο επικίνδυνα στοιχεία, καθώς οι επιπτώσεις του στην υγεία των ανθρώπων και το οικοσύστημα είναι ιδιαίτερα σοβαρές. Συγκεκριμένα, το στοιχείο αυτό έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει το ανθρώπινο μυαλό, τη σπονδυλική στήλη, τα νεφρά και το συκώτι. Επηρεάζει ακόμα την ικανότητα να αισθάνεσαι, να βλέπεις, να γεύεσαι και να κινείσαι. Είναι ικανό να προκαλέσει μυρμήγκιασμα στα δάχτυλα, ένα μούδιασμα γύρω από το στόμα και προβλήματα όρασης. Η μακροχρόνια έκθεση στον υδράργυρο μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα που προοδευτικά χειροτερεύουν και οδηγούν σε αλλαγές στην προσωπικότητα, λήθαργο και κώμα.

Τα παιδιά είναι ακόμα πιο ευαίσθητα απ’ τους ενήλικες στη δηλητηρίαση από υδράργυρο και είναι πιθανότερο να έχουν σοβαρές παρενέργειες από την έκθεση σε ατμούς υδραργύρου. Σε έγκυες γυναίκες ο υδράργυρος μπορεί να περάσει μέσω του πλακούντα, όπου επηρεάζει την εμβρυϊκή ανάπτυξη εμποδίζοντας το μυαλό και το νευρικό σύστημα από τη φυσιολογική ανάπτυξη. Παιδιά που έχουν επηρεαστεί εμφανίζουν χαμηλότερη ευφυΐα και εξασθενημένη ακοή. Οι λεκτικές και κινητικές ικανότητες τους μπορεί να επιβραδυνθούν.