ΚοινωνίαΑρχείο

Οι φοιτητές του Harvard συνεχίζουν τη πρακτική τους στο Ναύπλιο

Η δεύτερη εβδομάδα του θερινού προγράμματος πρακτικών ασκήσεων του τμήματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Harvard ολοκληρώθηκε, με τους φοιτητές να συμμετέχουν σε διάφορες δράσεις στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών και την ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου.

Τη Δευτέρα 2 Ιουνίου, οι φοιτητές ξεκίνησαν την πρακτική τους άσκηση στους πολιτιστικούς φορείς με τους οποίους το ΚΕΣ συνεργάζεται. Παράλληλα, συνεχίστηκαν τα σεμινάρια ελληνικών για τους αμερικανούς φοιτητές και τα σεμινάρια αμερικανικής λογοτεχνίας και ιστορίας για τους έλληνες συμμετέχοντες.

Το πρόγραμμα των φοιτητών περιελάμβανε και άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Τη Δευτέρα 2 Ιουνίου, η καθηγήτρια ελληνικών του προγράμματος, κυρία Μάτα Δόβα, διοργάνωσε με τους φοιτητές ποιητική βραδιά στο ΚΕΣ με καλεσμένο τον ποιητή Πέτρο Λυγίζο. Οι φοιτητές ανέγνωσαν ποιήματα στα ελληνικά και τα αγγλικά, ενώ είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν το έργο του καλεσμένου καθώς και άλλων σύγχρονων ποιητών.

Την Τρίτη 3 Ιουνίου, οι ασκούμενοι φοιτητές περιηγήθηκαν στην πόλη του Ναυπλίου, με την καθοδήγηση του Ανδρέα Νικολοβγένη, μεταπτυχιακού φοιτητή της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Harvard (Harvard Graduate School of Design) και ανακάλυψαν “μοντέρνα” κτίρια της ιστορικής πόλης του Ναυπλίου, όπως το 1ο Γενικό Λύκειο, το ξενοδοχείο Αμφιτρύων καθώς και τα κτίρια της Αρβανιτιάς.

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (Πέμπτη 5 Ιουνίου), η ομάδα των φοιτητών του προγράμματος συμμετείχε σε εθελοντική δράση του Δήμου Ναυπλιέων για τον καθαρισμό του μονοπατιού της Αρβανιτιάς.

Κατά το επόμενο διάστημα, οι ασκούμενοι φοιτητές θα συνεχίσουν τις πρακτικές ασκήσεις τους και τα σεμινάρια που παρακολουθούν, ενώ θα επισκεφθούν και την Αθήνα, στο πλαίσιο τριήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής