ΑθλητισμόςΑρχείο

Με ενστάσεις και ποινές ολοκληρώθηκε η ανάβαση Αχλαδοκάμπου

Στον Αχλαδόκαμπο πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 14-15 Ιουνίου ο 3ος γύρος του πανελληνίου πρωταθλήματος αναβάσεων. Οι συνήθεις ύποπτοι… ξαναχτύπησαν ενώ σε ακόμα έναν αγώνα δεν έλειψαν τα παραλειπόμενα.

O νικητές

Στην κατηγορία Α ο Μιχάλης Ευθυμίου κατέκτησε την πρώτη θέση με Ford Escort WRC αφήνοντας πίσω του, τους Κωνσταντακόπουλο και Παπαχρήστο με Mitsubishi EVO και Citroen Saxo αντίστοιχα. Στην κατηγορία Ν τα Mitsibishi EVO είχαν την τιμητική τους. Ο Πάνος Κύρκος κέρδισε τελικά εύκολα, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Βαγγέλη Αρβανιτάκη ενώ στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Γιώργος Καντζάβελος. Στην Ε, ο Λεωνίδας Κύρκος έκανε το 3 στα 3, με τους Λιώρη και Ηλιόπουλο να ακολουθούν. Τέλος στην πολύ εντυπωσιακή κατηγορία Formula Saloon ο Νικόλας Περατινός αποδείχτηκε ο απόλυτος άρχοντας ενώ για λίγο δεν κατάφερε να σημειώσει και τον καλύτερο χρόνο ημέρας (που πέτυχε ο Λεωνίδας Κύρκος). ακολούθησαν οι Ραπατζίκος και Σταικός.

Ενστάσεις και ποινές

Μετά το τέλος του αγώνα ο Μάριος Ηλιόπουλος προχώρησε σε ένσταση (είχε κάνει πρόθεση) κατά του Λεωνίδα Κύρκου που αφορούσε τα καύσιμα, κάτι που είχε κάνει και στην ανάβαση της Κύμης. Χαρακτηριστικό μάλιστα της κίνησης του εν λόγω οδηγού, πως έκανε πρόθεση ένστασης μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, προειδοποιώντας για τις κινήσεις που θα κάνει. Ένσταση έκανε και ο Ντέκας προς τον Τασιόπουλο με αποτέλεσμα ο τελευταίος να δεχτεί ποινή. Ο Κώστας Πατσουρέας από τον οποίο οι φίλαθλοι περίμεναν πολλά δεν εμφανίστηκε στα τελικά αποτελέσματα καθώς δεν ανέβηκε στο δεύτερο σκέλος και αντιμετώπισε πρόβλημα με την τουρμπίνα του.

Τι ανέφερε η πρόθεση ένστασης του Ηλιόπουλου

Mε το παρόν υποβάλω πρόθεση ένστασης στα καύσιμα του Νο. 75 Λεωνίδα Κύρκου  προκειμένου να ελεγχθούν για την νομιμότητα τους, ως επίσης και στο turbo εάν παίρνει αέρα μόνο από το στόμιο ή και περιφερειακά (να ελεγχθεί το turbo και με την μέθοδο μπαλάκι) και για το 1Ο και για το 2ο σκέλος επιφυλασσόμενος να ελεγχθούν και άλλα σημεία του αυτοκινήτου του. Οι κύριοι Αγωνοδίκες, οι τεχνικοί έφοροι και τα Στελέχη του αγώνα παρακαλούνται για τις δικές τους νόμιμες και δέουσες ενέργειες. Θα ήθελα να σημειώσω ότι τέτοιου είδους έλεγχοι θα πρέπει να γίνονται από τους ίδιους του διοργανωτές και τα αρμόδια στελέχη του αγώνα, αυτεπάγγελτα.  Επίσης θα ήθελα να τονίσω ότι ο εν λόγω έλεγχος που ζητώ σήμερα (σ.σ. την Κυριακή) να γίνει είναι συμβολικός αφού είναι εντελώς αδιανόητο ο αγωνιζόμενος Λεωνίδας Κύρκος να ξαναχρησιμοποιήσει παράνομα καύσιμα όπως και στο παρελθόν και αυτή η κίνηση μου είναι στο πλαίσιο της παροιμίας «Για το φόβο των Ιουδαίων» και για να περάσει ένα μήνυμα σε όλους τους συναθλητές μας και λάτρεις του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού για μια νέα σελίδα που ανοίγει πλέον».

Για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα πατήστε ΕΔΩ

ΠΗΓΗ