ΑθλητισμόςΑρχείο

Ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα νέος προπονητής του Παναργειακού

Ο Παναργειακός ξεκίνησε την προετοιμασία του ενόψει της νέας σεζόν, αν και λείπουν ακόμα αρκετά κομμάτια από το παζλ, όχι όμως και αυτό του προπονητή που είναι βαρύ όνομα και αναμένεται να βάλει την δική του σφραγίδα στην δημιουργία μίας ομάδας που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και θα ανταποκριθεί απόλυτα στις προσδοκίες των φιλάθλων της. Η νέα διοίκηση του Παναργειακού με επικεφαλή τον Αγγελή Μπόμπο, επέλεξε ως τεχνικό διευθυντή τον παλαίμαχο διεθνή αμυντικό του Παναθηναϊκού Γιάννη Καλιτζάκη, ο οποίος με τη σειρά πρότεινε ως νέο προπονητή της ομάδας τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, ο οποίος βρέθηκε εχθές στο Άργος για επαφές με τη διοίκηση και το επιτελείο της, και θα ξεκινήσει να προπονεί την ομάδα από την Τετάρτη. 
 

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ανεπίσημης προπόνησης της ομάδας για το 2014-2015, που έγινε χθες Δευτέρα 4/08/2014 στην Λυρκεία , παρόντος του πρόεδρου Αγγελή Μπόμπου και του τεχνικού διευθυντή Γιάννη Καλιτζάκη, ανακοινώθηκε στους παίκτες ότι νέος προπονητής θα είναι ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα και αναλαμβάνει την Τετάρτη για να προπονήσει την ομάδα. Παρόν ήταν και ο Γιώργος Γκάμαρης  όπως και ο γυμναστής Χρήστος Αγγελόπουλος. Στην προπόνηση παραβρέθηκαν συνολικά 18 παίκτες και η νέα μεταγραφή, ο Κωστας Βλαχοκυριάκος γεννημένος 19/07/1989 προερχόμενος από την ομάδα της Ζακύνθου.
 

Το Προφίλ του Λουτσιάνο Ντε Σόουζα:
 
Ο Luciano De Souza είναι Ελληνοβραζιλιάνος προπονητής ποδοσφαίρου. Γεννημένος στις 21 Αυγούστου του 1972, πριν ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα από την ΑΕΛ Καλλονής αγωνίστηκε στη θέση του επιθετικού μέσου στις ανώτερες επαγγελματικές κατηγορίες της Βραζιλίας και της Ελλάδας, κατακτώντας το Ελληνικό Πρωτάθλημα τρεις φορές, μία φορά το Κύπελο Ελλάδας και μετρά αρκετές συμμετοχές στο UEFA Champions League.

Ο Λουτσιάνο έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ποδοσφαιρικής του καριέρας του αγωνιζόμενος σε ελληνικές ομάδες. Ήρθε στην Ελλάδα από τη Σάντος για την ομάδα της Ξάνθης στην οποία αγωνίστηκε από το 1995 έως το 1998. Για ένα μικρό διάστημα το 1996 δόθηκε με τη μορφή δανεισμού στην Καστοριά, την οποία και βοήθησε να ανέβει στην Α’ εθνική.

Το 1998 αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό στον οποίο αγωνίστηκε τρία χρόνια και κέρδισε 3 πρωταθλήματα (1999, 2000, 2001) και ένα κύπελλο (1999). Τη σεζόν 2001-2002 αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ και τα επόμενα δυο χρόνια στην Κύπρο για την Α.Ε. Λεμεσού. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα στην Portuguesa στη Βραζιλία, επέστρεψε στην Ελλάδα το 2004 για να αγωνιστεί άλλα δυο χρόνια για τη Skoda Ξάνθη. Το 2006 αποκτήθηκε από τον Πανιώνιο με τον οποίο έκανε ένα εξαιρετικό 2ο γύρο, το 2007 από τον Ατρόμητο στον οποίο έμεινε για 2 έτη και το 2008 από τον ΠΑΣ Γιάννινα σε μία χρονιά που συνέβαλε καθοριστικά στην άνοδο της ομάδας στην Superleague μετά από αρκετά χρόνια.

Το 2009 επέστρεψε στη Skoda Ξάνθη και το 2010 σεζόν αγωνίστηκε για 6 μήνες στην ομάδα της Παναχαικής. Το 2011 έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην ομάδας της ΑΕΛ Καλλονής όντας παίκτης-προπονητής, καθοδηγώντας την ομάδα μαζί με τον Προκόπη Καρτάλη και κερδίζοντας την άνοδο στη Football League.

Αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής σε περισσότερους από 300 επίσημους αγώνες, από τους οποίους 280 περίπου αγώνες πρωταθλημάτων Α’ και Β’ εθνικής κατηγορίας στην Ελλάδα και στην Κύπρο, και έχει πετύχει περισσότερα από 70 γκολ. Έχει αρκετές συμμετοχές σε παιχνίδια Champions League ενώ είναι υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας Beach Soccer της Ελλάδας.

Το 2011 ανέλαβε προπονητής την ομάδα της Καλλονής στη Football League με την οποία, μαζί με τον Γιάννη Μαντζουράκη στο 2ο γύρο, κατάφερε να την οδηγήσει στην παρθενική της εμφάνιση στα μπαράζ ανόδου για την Super League.

Μιλά άπταιστα τρείς γλώσσες (Ελληνικά, Πορτογαλικά, Ισπανικά), είναι κάτοχος πτυχίου UEFA B από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία όπως επίσης και του αντίστοιχου πτυχίου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βραζιλίας.