ΚοινωνίαΑρχείο

Μαίες και μαιευτές από όλη την Ελλάδα έρχονται στο Ναύπλιο

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Περιφέρειας Εφετείου Ναυπλίου (ΝΠΔΔ), με Πρόεδρο τον κ. Μιχάλη Μώρο, διοργανώνει το «13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιών-Μαιευτών» με θέμα «Τεκμηρίωση στη Μαιευτική», το οποίο θα πραγματοποιηθεί 18-21 Σεπτεμβρίου 2014, στο Ξενοδοχείο “Amalia”, στο Ναύπλιο και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Μαιών (ICM).

Το Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιών-Μαιευτών, αποτελεί κορυφαία εκδήλωση της Μαιευτικής. Πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια και δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης κλινικών φροντιστηρίων, σε θέματα όπως κακώσεις περινέου, ανάνηψη νεογνού, μαιευτικά επείγοντα, καρδιοτοκογραφία, πρωτοβάθμια φροντίδα, προγεννητική ψυχολογία, έρευνα στη μαιευτική-συγγραφή επιστημονικής εργασίας, φαρμακολογία και συνταγογράφηση. Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες από τις εργασίες που έχουν υποβάλει να παρουσιάσουν τις έρευνες και τις μελέτες τους σχετικά με την Μαιευτική.

Στο φετινό Συνέδριο συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες της μαιευτικής, μεταξύ των οποίων και ο «πατέρας» της αυχενικής διαφάνειας (εξέταση με υπέρηχο που εφαρμόζεται στον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης προκειμένου να εκτιμηθεί η πιθανότητα το έμβρυο να πάσχει από σύνδρομο Down), Καθηγητής Μαιευτικής και Ιατρικής του Εμβρύου Νικολαΐδης Κύπρος.

Η θεματολογία του Συνεδρίου, περιλαμβάνει:
* HPV εμβολιασμός
* Ψυχολογία στην περιγεννητική περίοδο
* Μητρότητα και μητρικός θηλασμός
* Λοχεία
* Παθολογία νεογνού
* Ιστορία, φιλοσοφία και λαογραφία της μαιευτικής
* Προτάσεις και πρωτοβουλίες για την αναμόρφωση της μαιευτικής φροντίδας
* Βιοηθική και νομοθεσία στη Μαιευτική
* Φυσικός και παρεμβατικός τοκετός
* Τοκετός σε νοσοκομείο και τοκετός στο σπίτι
* Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική τομή
* Καρδιοτοκογραφία σε κυήσεις χαμηλού κινδύνου
* Χορήγηση συμπληρωμάτων στην κύηση από ρουτίνα
 
Περισσότερα στο: 13midwives2014.mdcongress.gr