ΆρθροΑρχείο

Μια ανθρώπινη αλυσίδα κατά του ΤΑΙΠΕΔ

Του Άκη Γκάτζιου
ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ αποτύχει μέχρι τώρα οι προσπάθειες που γίνονται κατά της πώλησης – παραχώρησης ακινήτων του Ναυπλίου και της ευρύτερης περιοχής από το ΤΑΙΠΕΔ;
ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟ, ότι η αιτία κρύβεται πίσω από το «καπέλωμα» που επιχειρείται από κόμματα, πολιτικούς σχηματισμούς και πολιτευτές – πολιτικούς που ανακάλυψαν ένα παρθένο ακροατήριο για να αναδειχθούν. Ανακάλυψαν ανάμεσα στους ευαίσθητους πολίτες που σηκώνονται από τον καναπέ τους  και εκφράζουν την ανησυχία τους για το μέλλον αυτού του τόπου, τον τρόπο κερδίσουν οπαδούς. Αποτέλεσμα είναι να λιγοστεύουν μέρα με την ημέρα, δίνοντας τελικά προς την κυβέρνηση και όσους από αυτήν πασχίζουν για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την εντύπωση ότι οι πολίτες του Ναυπλίου δεν αντιδρούν σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω τους.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ άθελά τους και ως αμορτισέρ αυθόρμητων αντιδράσεων που θα μπορούσαν να προκύψουν ανά πάσα στιγμή. Αντιδράσεις οι οποίες εξαλείφονται εν μέρη, με παραχωρήσεις σαν αυτή των οικοπέδων του Αγίου Αναστασίου στο Ναύπλιο,  που όμως τελικά πολύ φοβάμαι ότι θα εξυπηρετήσει διπλό σκοπό:
ΑΦΕΝΟΣ το αγόγγυστο ξεπούλημα της Καραθώνας και άλλων εκτάσεων που πράγματι αποτελούν φιλέτα και θα ήθελαν κάποιοι επενδυτές και,
ΑΦΕΤΕΡΟΥ την εξιλέωση ανθρώπων της κυβέρνησης που ρίχνουν με τέτοιες μεθόδους στάχτη στα μάτια του κόσμου για να πετύχουν τους σκοπούς τους.
 
Η ΙΔΕΑ απλών ανθρώπων που αγαπούν αυτό τον τόπο,  για την δημιουργία μιας τεράστιας ανθρώπινης αλυσίδας στο Ναύπλιο από όλους τους χιλιάδες πολίτες του, που να ξεκινάει από την Ακροναυπλία και να εκτείνεται σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση  με μοναδικό αίτημα να μην ξεπουληθεί σπιθαμή γης, αν μπορούσε να υλοποιηθεί θα πετύχαινε ίσως να ταρακουνήσει όσους μεθοδεύουν τα αντίθετα.
ΑΛΛΑ για να έχουν επιτυχία τέτοιου είδους κινήσεις, οι οποίες κερδίζουν τεράστια δημοσιότητα σε παγκόσμιο επίπεδο, προϋποθέτουν να μην υπάρχει «καπέλωμα». Αν όμως κάποιος ή κάποιοι προσπαθήσουν μέσα από μια τέτοια προσπάθεια να εξυπηρετήσουν την δική τους ματαιοδοξία, τότε θα μιλάμε για μια μικρή ανθρώπινη αλυσίδα λιγοστών μετρημένων οπαδών τους.