ΡεπορτάζΑρχείο

Σιδηροδρομικός τουρισμός στο εγκαταλελειμμένο σιδηροδρομικά Ναύπλιο

Μία σπάνια εικόνα αναμένεται να αντικρίσουν αύριο Τετάρτη, οι κάτοικοι του Ναυπλίου, καθώς καταφθάνουν το απόγευμα στην πόλη οι Άγγλοι Φίλοι του Σιδηροδρόμου που κάνουν το γύρο της Πελοποννήσου με τρένο, όπως σας ενημέρωσε πρώτος ο «Αναγνώστης Πελοποννήσου» με σχετικό ρεπορταζ λίγες ημέρες πριν.

Το σημερινό τους ταξίδι ξεκίνησε από την Κυπαρισσία, όπου με ενδιάμεσο σταθμό το Καλό Νερό, έφθασαν στο Μελιγαλά και από εκεί με πούλμαν στην Αρχαία Μεσσήνη. Σύμφωνα με το πρόγραμμα αναμένεται να διανυκτερεύσουν απόψε στην Καλαμάτα και αύριο θα ξεκινήσουν σιδηροδρομικώς για τη γραμμή Μεγαλόπολη – Τρίπολη – Αργος και θα διανυκτερεύσουν για δύο βράδια στο Ναύπλιο.

Το τρένο, που αποτελείται από δύο μηχανές Alco και τρία επιβατηγά βαγόνια, θα τους αφήσει στο Ναύπλιο και θα αναχωρήσει για Κόρινθο. Το Σάββατο θα τους παραλάβει και πάλι από την Κόρινθο, απ’ όπου θα ξεκινήσει και το ταξίδι της επιστροφής στον τόπο αφετηρίας τους, που ήταν η Πάτρα.

Οι εικόνες που αναμένεται να αντικρίσουν και να καταγράψουν στο Ναύπλιο είναι η γνωστή εγκατάλειψη του σταθμού, η βρώμα, η δυσωδία και οι λεηλασίες του μουσειακού σιδηροδρομικού υλικού που υπάρχει στο λιμάνι. Και φυσικά όλες αυτές οι εικόνες θα ταξιδέψουν στην χώρα τους, “διαφημίζοντας” με τον χειρότερο τρόπο τη πόλη του Ναυπλίου, και κατ’ επέκταση τη χώρα μας.

Απολαύστε παρακάτω μερικά πλάνα από την αντίστοιχη περσινή εκδρομή Άγγλων τουριστών (13-04-2013), στον δρόμο για Ναύπλιο, αλλά και στους Μύλους:

Η “άγρια μελωδία” της Alco Α9101 στο δρόμο για Ναύπλιο :

H Alco A9105 περνάει από τον σταθμό των Μύλων :

Videos by mantzios steamlover giorgos

 

Σχετικά Άρθρα: Οι Άγγλοι έρχονται με τρένο στο Ναύπλιο

 

Κ.Κ.