ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Video. Ανεπιθύμητα τσιγγανόπαιδα με τη …βούλα του δήμου!

Η πλειονότητα των τσιγγανόπαιδων στο δημοτικό σχολείο της Νέας Τίρυνθας έχει προκαλέσει αντιδράσεις με αποτέλεσμα την παρέμβαση του δημοτικού συμβουλίου Ναυπλίου το οποίο με ομόφωνη απόφαση ετοιμάζεται να απευθυνθεί στον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδο!

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στο συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο φοιτούν 49 παιδιά Ρομά έναντι 41 υπολοίπων. Η ομόφωνη απόφαση μετά από εισήγηση του δημάρχου είναι να ζητηθεί από το Υπουργείο Παιδείας η κατανομή των τσιγγανόπαιδων σε 10 σχολεία!

Ο πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Νέας Τίρυνθας κος Κυριακόπουλος αναλύει στο Video την άποψή του, με την οποία δεν φαίνεται να διαφωνεί το υπόλοιπο συμβούλιο που στο συγκεκριμένο θέμα παραμέρισε τις παραταξιακές κόντρες και ομοφώνησε.

Εντύπωση παράλληλα, πέραν των άλλων, είναι και οι καταγγελίες του κου Κυριακόπουλου (Video 00:40΄) με τις οποίες θα ήταν εύλογο να ασχοληθεί η δικαιοσύνη:

– “Από τους 49, γράμματα δεν θέλουν να μάθουν όλοι. Δεν κρυβόμαστε. Υπάρχουν επιδόματα, υπάρχουν λεφτά στη μέση, τα οποία τώρα τελευταία αυξήθηκαν και γι΄ αυτό πιστεύουμε σαν χωριό ότι υπάρχει και αυτή η αύξηση στις εγγραφές”.