ΚόσμοςΑρχείο

Βίντεο από την στρατιωτική άσκηση «Πυρπολητής» στον Αργολικό Κόλπο

Εντυπωσιακή στρατιωτική άσκηση έλαβε χώρα την Πέμπτη (30/10/2014) στον Αργολικό Κόλπο. Η εθνική διακλαδική άσκηση «Πυρπολητής» που διεξήχθη στη βραχονησίδα Πλατιά, απέναντι από την Κάντια, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Την άσκηση παρακολούθησε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτεμπεργκ συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα βίντεο από την άσκηση στην οποία συμμετείχαν με μέσα και προσωπικό και οι τρεις κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στις συνδυασμένες επιχειρήσεις συμμετείχαν τέσσερις φρεγάτες, οχτώ πυραυλάκατοι, τέσσερις κανονιοφόροι, πέντε ελικόπτερα Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού, επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι της Αεροπορίας Στρατού, μεταφορικά ελικόπτερα Σινούκ και NH-90 της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και αεροσκάφη Mirage- 2000 και F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας και τμήματα των ειδικών δυνάμεων και σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ αφίχθησαν με ελικόπτερο Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού που προσγειώθηκε στη φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ, απ’ όπου παρακολούθησαν την άσκηση.

Δείτε το Βίντεο: