ΠολιτισμόςΑρχείο

Harvard EventsSeries: Η Φαντασία στην Επιστήμη και την Τέχνη

Ξεκινά τον Νοέμβριο η σειρά εκδηλώσεων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard, “EventsSeries 2015”. Στη διοργάνωση της σειράς το Κέντρο συνεργάζεται και εφέτος με τους Δήμους Ναυπλιέων, Άργους-Μυκηνών, Ερμιονίδος και Επιδαύρου. Οι ομιλητές προέρχονται, μεταξύ άλλων, από την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, τον Σύλλογο Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Harvard στην Ελλάδακαι το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
 

Η θεματική είναι: “Η Φαντασία στην Επιστήμη και την Τέχνη ”.

Η πρώτη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 7.00 μ.μ. στοΚέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvardστο Ναύπλιον (Αίθουσα διαλέξεων «Οικογενείας Νίκου Μαζαράκη»). 

Η Αριστούλα Γεωργιάδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, θα εγκαινιάσει την εφετινή σειρά διαλέξεων και εκδηλώσεων. Το θέμα της ομιλίας της θα είναι«Ένα ταξίδι στη σελήνη: Τα Αληθή Διηγήματα του Λουκιανού και το ουτοπικό μυθιστόρημα στην Αρχαιοελληνική Γραμματεία».

Προσκεκλημένη συνομιλήτρια θα είναι η Κατερίνα Οικονομοπούλου, Λέκτορας του Τμήματος Φιλολογίας του ιδίου Πανεπιστημίου.