ΟικονομίαΑρχείο

Θα μπορέσουν να αναστήσουν την Αναπτυξιακή;

Μετά την διαλύσή της προσπαθούν να αναστήσουν την Αναπτυξιακή Εταιρεία Αργολίδας. Και αν τα καταφέρουν θα πρόκειται σαφώς για μια επιτυχία του Προέδρου της Γιώργου Καραχάλιου, ο οποίος χρόνια τώρα προσπαθεί να την φέρει στα ίσια της, αφού η Αναπτυξιακή δεν έχει χρήματα ούτε καν για να πληρώσει το προσωπικό της που αποσπάται σε άλλες θέσεις για να μην απολυθεί.

Μια τελευταία προσπάθεια έγινε με αφορμή την ανάδειξη των νέων Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών από τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. οι μέτοχοι της Αναπτυξιακής συναντήθηκαν και συμφώνησαν ότι η Αναπτυξιακή αποτελεί πρώτης τάξεως εργαλείο για την υποβοήθηση των Δήμων και της Περιφέρειας σε επίπεδο έργων και μελετών, γι΄ αυτό και εγγυήθηκαν τη στήριξη και την περαιτέρω ενδυνάμωσή της. Χαράχτηκε η στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει η εταιρεία με στόχο την εξυγίανσή της και την βιωσιμότητά της στο μέλλον αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που έχει στη διάθεσή της.
Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η Αναπτυξιακή ανακοινώνει την δράση της, κάτι που ερμηνεύεται ως μια προσπάθεια περεταίρω δέσμευσης των μετόχων – Δήμων να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους και να δίνουν εκεί τις μελέτες και όχι απευθείας σε άλλα ιδιωτικά γραφεία.

Η εταιρεία δημιουργήθηκε το έτος 2000 από τους τοπικούς φορείς του Νομού. Μέτοχοί της είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, ο Δήμος Άργους – Μηκυνών, ο Δήμος Ναυπλιέων, ο Δήμος Επιδαύρου, ο Δήμος Ερμιονίδας, το Επιμελητήριο Αργολίδας και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας.