ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Τσιμουδιά για τα πρόστιμα των σκουπιδιών σε Άργος, Ναύπλιο, Ερμιονίδα, Επίδαυρο

Πανικός επικρατεί στα επιτελεία των δημάρχων Ναυπλίου, Άργους, Επιδαύρου και Ερμιονίδας, που αναζητούν λύσεις της τελευταίας στιγμής για να μην αρχίσουν να πληρώνονται πρόστιμα για τις χωματερές που λειτουργούν στα διοικητικά όρια των δήμων τους.

Να σημειωθεί ότι τα πρόστιμα θα βαρύνουν ουσιαστικά έμμεσα ή άμεσα τους ίδιους τους δημότες οι οποίοι τόσο στις πόλεις του νομού, όσο και στην υπόλοιπη Πελοπόννησο περνούν τα πάνδεινα λόγω της οικονομικής κρίσης.

Εντύπωση προκαλεί ωστόσο που οι κατά τ΄ άλλα λαλίστατοι δήμαρχοι της Αργολίδας δεν έχουν βγάλει ούτε καν μια απλή ανακοίνωση για το σοβαρό αυτό θέμα.

Εκτός όμως από τα πρόστιμα το παράδειγμα της Ερμιονίδας που δεν έχει τι να κάνει τα σκουπίδια της πρέπει να φοβίζει και το Ναύπλιο, το Άργος και το Λυγουριό. Να σημειωθεί ότι η Ερμιονίδα έχοντας φτάσει σε οριακά επίπεδα προσπαθεί  εκτός των άλλων να μειώσει το πρόβλημα με την ψήφιση του νέου κανονισμού καθαριότητας.

Παρότι θα έπρεπε να μην λειτουργούν και να έχουν αποκατασταθεί, συνεχίζουν να υφίστανται Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) στην Καραθώνα Ναυπλίου, στα Μπομπέικα Άργους, στη Νέα Κίο, στο Σταυρό Διδύμων, στο Λυγουριό και αλλού. Συνολικά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που δημοσιοποιήθηκαν πριν μερικές ημέρες, στην Πελοπόννησο υπάρχουν συνολικά 82 ΧΑΔΑ, η αποκατάσταση των οποίων χρηματοδοτείται ήδη από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ), ενώ 23 από αυτούς παραμένουν ακόμη ενεργοί.