ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ανώνυμη συκοφαντική επιστολή κατά του «Αναγνώστη» από το μειλ του Δήμου Επιδαύρου

Μια ανώνυμη και ανυπόγραφη συκοφαντική επιστολή προερχόμενη από το μειλ του Δήμου Επιδαύρου, που σχετίζεται με τα δημοσιεύματα που κάναμε για το περιστατικό με την διανομή τουριστικού φυλλαδίου στο Λυγουριό που καταγγέλθηκε από την αντιπολίτευση, έφτασε στα Μέσα Ενημέρωσης το μεσημέρι της Τρίτης.   
Στην επιστολή αυτή μεταξύ άλλων καλείται ο «Αναγνώστης Πελοποννήσου» να αναιρέσει το πρωτοσέλιδό του με το οποίο ανέδειξε το ζήτημα και απειλείται από μηνύσεις.
Αντί ο δήμος να δώσει έμφαση στην επερχόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που αναμένεται να πάρει θέση σχετικά με την καταγγελλόμενη διανομή του φυλλαδίου από φιλοξενούμενους του Λυγουριού, φαίνεται ότι, βουβά συνηγορεί υπέρ της ανώνυμης υβριστικής επιστολής κατά του «α» που εστάλει προς τα ΜΜΕ.
 
Ο «Αναγνώστης Πελοποννήσου» από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε την ανακοίνωση της αντιπολίτευσης που καταγγέλλει το περιστατικό με την διανομή φυλλαδίου, και χωρίς να έχει υπάρξει αντίδραση έναν μήνα μετά, άσκησε έντονη κριτική για τους εθνικούς κινδύνους που μπορούν να προέλθουν από αυτή την ολιγωρία.
Μάλιστα επικοινωνήσαμε από την πρώτη στιγμή με τον δήμαρχο κο Κώστα  Γκάτζιο, ο οποίος μιλώντας στην έντυπη έκδοση του «Αναγνώστη Πελοποννήσου» στις 20//11/2014, τόνισε ότι το θέμα θα μπει για συζήτηση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και ότι θα ζητήσει από τους φιλοξενούμενους να πάρουν θέση, αλλιώς ο δήμος Επιδαύρου θα διακόψει τις σχέσεις μαζί τους.
 
Αναρωτιέται ο συντάκτης της υβριστικής προς εμάς επιστολής «που ακούστηκε, μια κωμόπολη όπως το Λυγουριό να έχει δυνατότητες – αρμοδιότητες του Υπουργείου Εξωτερικών». !!!
Γιατί άραγε ο συντάκτης υποβαθμίζει τον ρόλο της κωμόπολης και της κοινωνίας του Λυγουριού σαν κατώτερης ενός αθλητικού σωματείου, που δεν θα πρέπει να εναρμονίζεται με εθνικές πολιτικές, όταν μάλιστα πρόκειται για μια περιοχή που ιστορικά έχει παίξει σημαίνοντα ρόλο στη διαμόρφωση της Εθνικής πολιτικής;
 
Υπενθυμίζουμε την εγκύκλιο του υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού που απέστειλε τον Ιανουάριο 2014 προς τις Αθλητικές Ομοσπονδίες, και επισημαίνει τις Οδηγίες του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ (Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας) στις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις.
 
Ο «Αναγνώστης Πελοποννήσου», δεν αντιλαμβάνεται πού αποσκοπούν τέτοιου είδους απειλές, υβρεολόγια, ή ακόμα και χοντροειδέστατα ψεύδη, όπως ότι δεν αναδεικνύουμε  τα θέματα και τα ζητήματα του δήμου.
 
Ούτε αντιλαμβάνεται την προσπάθεια ενοχοποίησης μιας εφημερίδας η οποία δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το δημοσιογραφικό και εθνικό της καθήκον, δηλαδή να αναδείξει το θέμα που επισήμως καταγγέλθηκε από δημοτικούς συμβούλους, εφαρμόζοντας την δεοντολογία και παρουσιάζοντας και την γνώμη του δημάρχου.
 
Ζητάμε από τον δήμαρχο να απορρίψει και να καταγγείλει την ανυπόγραφη και χωρίς σφραγίδα και λογότυπο του δήμου επιστολή που στάλθηκε από το μέιλ του δήμου του προς τα Μέσα Ενημέρωσης και να διατάξει ΕΔΕ για το πώς εστάλει, διαφορετικά επιφυλασσόμαστε κάθε νομίμου δικαιώματός μας για ηθική και υλική αποζημίωση.   
 
Παραθέτουμε κάποια από τα συνεχή δημοσιεύματα της ηλεκτρονικής έκδοσης του «Αναγνώστη Πελοποννήσου» για την περιοχή της Επιδαύρου, διαψεύδοντας και το σημείο της επιστολής που αναφέρει ότι τηρούμε σιγή ιχθύος σε θέματα όπως η επέκταση του Αναβάλου, η ίδρυση Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης στον Άγιο Δημήτριο κλπ…

Βίντεο: Ο Γκάτζιος γυρίζει σελίδα στον Αγροτουρισμό

Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης στον Δήμο Επιδαύρου

Εως τις 30 Νοεμβρίου οι αιτήσεις μαθητών για την ΣΕΚ Επιδαύρου

Αιτήσεις για προσλήψεις εκπαιδευτικών στις ΣΕΚ Επιδαύρου

Το Νοέμβριο η δημοπράτηση του ανάβαλου για την Επίδαυρο

Ρουμάνοι συμμετείχαν σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα στην Επίδαυρο

Το ΚΑΠΗ Επιδαύρου συγκεντρώνει γάλα για όσους το έχουν ανάγκη

Επιτυχημένο διήμερο αθλητικών εκδηλώσεων στην Επίδαυρο

Κέντρο ιατρικού τουρισμού η Επίδαυρος

Μεγάλο ενδιαφέρον για τους Επιδαύριους Αγώνες Τριάθλου και Ποδηλασίας

Το «Κοινωνικό Σχολείο» εκίνησε από την Αρχαία Επίδαυρο
 
Ακολουθεί η υβριστική και συκοφαντική επιστολή που λάβαμε από το μειλ του δήμου Επιδαύρου:
“Στο προοίμιο του Κώδικα Δεοντολογίας των δημοσιογράφων γίνεται αναφορά στην αξιοπρέπεια του Δημοσιογράφου ο οποίος έχει χρέος να θωρακίσει την ελευθεροτυπία επ’ αγαθώ της δημοκρατίας και της κοινωνίας, γιατί η πληροφόρηση είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα ή μέσο προπαγάνδας. Γι’ αυτό έχει πρώτιστο καθήκον προς την κοινωνία και τον εαυτό του, την δημοσιοποίηση της αλήθειας και κυρίως να ερευνά προκαταβολικά, με αίσθημα ευθύνης και με επίγνωση των συνεπειών, την ακρίβεια της πληροφορίας που πρόκειται να μεταδώσει.
Ο λόγος για την εβδομαδιαία εφημερίδα ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ο οποίος στο φύλλο της 20ης/11/2014 ως πρωτοσέλιδο δημοσίευσε άρθρο με τον τραγελαφικό τίτλο «Το ΛΥΓΟΥΡΙΟ αναγνώρισε τα Σκόπια» τονίζοντας μάλιστα ότι «Εθνικές διαστάσεις κινδυνεύει να πάρει το θέμα της διανομής τουριστικού φυλλαδίου στο Λυγουριό από επισήμους φιλοξενούμενους του δήμου Επιδαύρου, στο οποίο τα Σκόπια εμφανίζονταν ως Μακεδονία…»
Ο υπεύθυνος για την εξακρίβωση της αντικειμενικότητας των εν λόγω πληροφοριών, ακολουθώντας την τακτική του θορύβου και του εντυπωσιασμού, χρησιμοποιεί δελτία τύπου του αρχηγού της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Επιδαύρου Τάσου Χρόνη και παγιδευμένος στο παιχνίδι της, διασπείρει συκοφαντίες, μέσω των οποίων φαίνεται πως ο στόχος του ήταν να βλάψει το Λυγουριό, δυσφημίζοντάς το. Γιατί, που ακούστηκε, μια κωμόπολη όπως το Λυγουριό να έχει δυνατότητες-αρμοδιότητες του Υπουργείου Εξωτερικών.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας οφείλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες μας και τους αναγνώστες γενικότερα, ότι ο Δήμος δεν ρωτήθηκε από την συγκεκριμένη φυλλάδα ούτε πριν το πρώτο δημοσίευμα αλλά και όταν ρωτήθηκε συνέχισε στο ίδιο μοτίβο διαστρέβλωσης των γεγονότων χωρίς να αναιρέσει τουλάχιστον τον γελοιότατα θορυβώδη τίτλο, απεναντίας, τον επαναχρησιμοποιεί.                 
Εντύπωση και απορία προκαλεί το γεγονός ότι ο εκδότης του εν λόγω εντύπου είναι Λυγουριάτης (!!!) ο οποίος, ενώ τηρεί σιγή ιχθύος για τις επιτυχίες του Δήμου σε ότι αφορά την επέκταση του Αναβάλου, την ίδρυση Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης στον Άγιο Δημήτριο με ειδικότητες μοναδικές στην Πελοπόννησο, τις ουσιαστικές παρεμβάσεις σε όλα τα αθλητικά κέντρα του Δήμου, δαπάνης πολλών χιλιάδων ευρώ κλπ κλπ…, από την άλλη ασπάζεται και υπερτονίζει τις πρακτικές αποπροσανατολισμού της μείζονος μειοψηφίας κατασκευάζοντας θέματα εκ του μηδενός με προφανές ίδιον όφελος.
Θεωρούμε επικίνδυνο το γεγονός ότι δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος του ατοπήματος εφόσον στο δεύτερο δημοσίευμα θριαμβολογεί που το φύλλο του «ξεπούλησε λίγη ώρα μετά την κυκλοφορία και το θέμα έγινε παντού γνωστό με αναπαραγωγή από το διαδίκτυο..»
Ο Δήμος Επιδαύρου προκειμένου να διαφυλάξει το κύρος του απέναντι σε έναν πολύ επικίνδυνο δημοσιογραφικό ολοκληρωτισμό, επιφυλάσσεται να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες αν άμεσα δεν ανακληθεί το δημοσίευμα με όμοιο πρωτοσέλιδο, ζητώντας συγγνώμη τουλάχιστον από τους Λυγουριάτες. Διαφορετικά θα δικαιωθεί Άγγλος συγγραφέας που πιστεύει ότι είναι κατάντια για μια εφημερίδα να αγωνιά για τον αριθμό των λέξεων και όχι για το περιεχόμενό τους!
Λυγουριό 25/11/2014
Από τον Δήμο Επιδαύρου”