ΡεπορτάζΑρχείο

Επιτακτική ανάγκη η κατασκευή της πεσμένης Γέφυρας της Άκοβας

Πραγματοποιήθηκε εχθές το προγραμματισμένο συλλαλητήριο στον ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΑΡΓΟΥΣ για την επιτακτική ανάγκη κατασκευής της πεσμένης Γέφυρας της Άκοβας για την οποία οι αρμόδιοι δεν έχουν κάνει τίποτα, ούτε καν τη μελέτη, εδώ και ακριβώς ένα χρόνο από την καταστροφή της από την πλημμύρα της 1ης Δεκεμβρίου 2013.

Πρόκειται για μια γέφυρα που είχε φτιαχτεί προπολεμικά με έρανο των Καρυωτών μεταναστών της Αμερικής για την διευκόλυνση των μετακινήσεων των κατοίκων.

Κατά τη διάρκεια του χρόνου ήταν συνεχείς οι παραστάσεις όλων των φορέων και κατοίκων της περιοχής προς τα όργανα της πολιτείας. Η άμεση κατασκευή της γέφυρας αποτελεί έργο ζωτικής σημασίας έργο για την στοιχειώδη επικοινωνία και συγκοινωνία των κατοίκων.

Από τους παρεβρισκόμενους αποφασίστηκε το εξής ψήφισμα:

Εμείς όλοι που συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο της 30ης Νοεμβρίου 2014 για να ξαναχτιστεί η Γέφυρα της Άκοβας και να επισκευαστεί το οδικό δίκτυο της περιοχής εγκρίνουμε το παρακάτω ψήφισμα:

1. Δεν είμαστε διατεθειμένοι ν’ ανεχτούμε άλλο την παρελκυστική τακτική και τις ψεύτικες υποσχέσεις των αρμοδίων για την κατασκευή νέας σύγχρονης γέφυρας και την επισκευή του οδικού δικτύου της περιοχής. «Όχι άλλο αίμα στο δρόμο και στο ρέμα».

2. Είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τον αγώνα αν δεν ξεκινήσουν ΑΜΕΣΑ οι διαδικασίες για την κατασκευή ανθεκτικής γέφυρας και η επισκευή του οδικού δικτύου. Η ολοκλήρωση του έργου να γίνει εντός έξι (6) μηνών.

3. Η επιτροπή αγώνα που συγκροτήθηκε από όλους τους φορείς – συνεταιρισμούς, τοπικά συμβούλια, συλλόγους & τοπικές επιχειρήσεις – εξουσιοδοτείται να παρακολουθεί από κοντά την πορεία υλοποίησης των έργων. Αν διαπιστώσει καθυστερήσεις ή παρεκκλίσεις ν’ αποφασίσει κλιμάκωση του αγώνα στον οποίο θα συμμετέχουμε όλοι αποφασιστικά.

4. Τέλος, ζητάμε από τους αρμόδιους – Δήμο, Περιφέρεια, Κυβέρνηση – να συναισθανθούν επιτέλους τις ευθύνες τους κι όχι να προσπαθούν να μας εκφοβίσουν και να μας διαιρούν. Τους διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι και δεν θα δεχτούμε τον μαρασμό των οικογενειών μας, των καλλιεργειών μας, των επιχειρήσεών μας. Οι γέφυρες και οι δρόμοι ενώνουν τους ανθρώπους.

5. Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα να επιδώσει το παρόν ψήφισμα στον Υπουργό κο Ι. Μανιάτη, στον Υφυπουργό κο Ι. Ανδριανό, στον Περιφερειάρχη κο Π. Τατούλη, στον Αντιπεριφερειάρχη κο Α. Χειβιδόπουλο και στο Δήμαρχο κο Δ. Καμπόσο. Ακόμα να το κοινοποιήσει σε όλα τα μέσα ενημέρωσης (Ραδιόφωνα, Τηλεοράσεις, Εφημερίδες) της Αργολίδας και των Αθηνών.

Άκοβα 30-11-2014
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΑΡΓΟΥΣ
Για την Επιτροπή Αγώνα
Αγ. Λειβαδίτης