ΚόσμοςΑρχείο

Βίντεο-σοκ: Σουηδός αστυνομικός χτυπά στο τσιμέντο το κεφάλι 9χρονου μετανάστη

Σοκ έχει προκαλέσει στη σουηδική κοινωνία το βίντεο που δείχνει έναν αστυνομικό να έχει ρίξει στο πάτωμα έναν 9χρονο μετανάστη και να του χτυπά το κεφάλι στο τσιμέντο επειδή το μικρό αγόρι δεν χτύπησε εισιτήριο στο τρένο.

Από την πλευρά του μικρό αγόρι από το Μαρόκο εμφανίζεται να κλαίει, να ικετεύει και να λέει μια μουσουλμανική προσευχή που συνήθως λέγεται για τους πεθαμένους.

Το περιστατικό συνέβη στις 6 Φεβρουαρίου στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μάλμε. Ένας ανώνυμος μάρτυρας δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Sydsvenskan ότι τα βίντεο δεν αποδίδουν όλη τη βιαιότητα της σύλληψης του παιδιού. «Δεν μπορείτε να φανταστείτε τις κραυγές του αγοριού αυτού που ζητούσε βοήθεια, την προσευχή του και τον ξηρό χτύπο του κρανίου του στο πέτρινο πάτωμα», τόνισε.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του αστυνομικού που έχει ήδη τεθεί σε αργία. 

Μετά το επεισόδιο ο μικρός μεταφέρθηκε πίσω στην εστία όπου τον φιλοξενούσαν από την ημέρα που έφτασε στη Σουηδία. Όμως έφυγε σχεδόν αμέσως, μαζί με ένα άλλο αγόρι, έναν 12χρονο που σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης είναι ο ετεροθαλής αδελφός του. Μετά από αρκετές ημέρες χωρίς καμία πληροφορία για την τύχη τους, βρέθηκαν την Παρασκευή στη… Δανία!. «Το 9χρονο αγόρι ξαναβρέθηκε στην περιοχή της Γιουτλάνδης» σε μια απόσταση 200 χλμ. από το Μάλμε, εξήγησε ο εκπρόσωπος της σουηδικής αστυνομίας Ματς Κάρλσον.

Αναλυτές σημειώνουν ότι η Σουηδία είναι η χώρα που δέχεται τον μεγαλύτερο κατά κεφαλή αριθμό μεταναστών από κάθε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, η αποτυχία, όμως, της ένταξης των μεταναστών στην αγορά εργασίας έχει προκαλέσει την άνοδο των ποσοστών του εθνικιστικού κόμματος των Σουηδών Δημοκρατών το οποίο στις τελευταίες εκλογές συγκέντρωσε ποσοστό 13%.

ΠΗΓΗ