ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Τραβάει το σκοινί ο Νικητόπουλος για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Η μείζων αντιπολίτευση του Δήμου Άργους – Μυκηνών επανέρχεται για το θέμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, τονίζοντας πως είναι απαράδεκτη η άρνηση της δημαρχίας Καμπόσου για αυτό το θέμα. Με ανακοίνωσή της η παράταξη του “Άλλου Δρόμου”, καλεί την δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα στη νόμιμη συγκρότηση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Συγκεκριμένα αναφέρει: 

“Για την επιβαλλόμενη νόμιμη συγκρότηση του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ, την οποία τον καλούμε να πράξει άμεσα, η Δημαρχία με ένα μακροσκελέστατο κείμενο απάντησε ουσιαστικά αρνούμενη να την υλοποιήσει.

Επί του κειμένου:

Τι παραδέχθηκε ο κος Δήμαρχος με το απαντητικό του κείμενο για τη λειτουργία του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ;
Όπως προκύπτει από την απάντηση του κου Δημάρχου [και από την τοποθέτηση που έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 18/2/2015 ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κος Μπέγκος] το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ λειτουργεί παράνομα χωρίς την συμμετοχή της αντιπολίτευσης.

Τι δεν μας είπε ο κος Δήμαρχος στην μακροσκελή απάντηση του;
– Τον λόγο που μέχρι σήμερα η αντιπολίτευση δεν συμμετέχει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στις επιτροπές ελέγχου του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ όπως αυτό συμβαίνει με όλες τις άλλες προβλεπόμενες επιτροπές και νομικά πρόσωπα του ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ στις οποίες συμμετέχει [βλέπε ΚΕΔΑΜ, ΔΕΥΑΡΜ κοκ].
– Δεν μας είπε επίσης τι στοιχίζει στην κοινωνική ευαισθησία του κου Δημάρχου η συγκρότηση της εκ του νόμου προβλεπόμενης  διαπαραταξιακής επιτροπής του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ και η εκ του νόμου προβλεπόμενη συμμετοχή της αντιπολίτευσης σε αυτήν ώστε να υπάρχει ο προσήκων και προβλεπόμενος έλεγχος της λειτουργίας του.

Σε τι δεν δεσμεύθηκε ο κος Δήμαρχος:
Παρά τη φλυαρία του απαντητικού κειμένου [η οποία είναι στη λογική ότι για να τους διαχειριστείς επικοινωνιακά “αφού δεν μπορείς να τους πείσεις φρόντισε να τους μπερδέψεις”] ο κος Δήμαρχος δεν δεσμεύθηκε:

– για την επιβαλλόμενη νόμιμη συγκρότηση του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ την οποία τον καλούμε να πράξει άμεσα,
– ούτε δεσμεύτηκε να αποδώσει λογοδοσία για την λειτουργία του, την οποία ενώ οφείλει εκ του νόμου ουδέποτε έχει πράξει.

Οι εκλογές δεν είναι αύριο οπότε κανένα λόγο δεν έχει η αντιπολίτευση να τραυματίσει το κοινωνικό προφίλ του κου Δημάρχου αλλά οφείλει να τον επαναφέρει στη νομιμότητα από την οποία φαίνεται ότι ο ίλιγγος της εξουσίας τον έχει απομακρύνει.

Του συνιστούμε ότι είναι προτιμότερο να τακτοποιήσει τα του δήμου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στην Αργώ ΑΕ [που βουλιάζει με ευθύνη του] και να διοχετεύσει εκεί την ενέργεια του, αφήνοντας τις δημαγωγίες κατά μέρος.”