ΑθλητισμόςΑρχείο

Η τεσσάρα της ΑΕΚ με την Ερμιονίδα

Δύσκολο βράδυ είχε η Ερμιονίδα με την ΑΕΚ που ηττήθηκε τελικά με 4-0, μία ήττα πάντως που δεν ήταν εκτός προγράμματος.

Ο Τραϊανός Δέλλας πραγματοποίησε ορισμένες αλλαγές στο αρχικό σχήμα, προκειμένου να ξεκουράσει τους ποδοσφαιριστές του για τον επαναληπτικό αγώνα του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό την προσεχή Τετάρτη (11/03). Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε για πρώτη φορά την εφετινή σεζόν ο Ηλίας Βούρας, ενώ ο Νίκος Γεωργέας επέστρεψε ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα στο δεξί άκρο της άμυνας.

Παρά τις σημαντικές αλλαγές η “Ένωση” μπήκε δυνατά στον αγώνα, χάνοντας αρκετές καλές ευκαιρίες, με αποκορύφωμα την τριπλή απόκρουση του τερματοφύλακα της Ερμιονίδας, Γιώργου Πονηρού, στο 25ο λεπτό. Τον “γόρδιο δεσμό” για την ΑΕΚ έλυσε στο 37′ ο φορμαρισμένος Δημήτρης Ανάκογλου, με δυνατό βολέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Έξι λεπτά αργότερα οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα διπλασίασαν τα τέρματά τους με σουτ του Μάρκου Ντούνη.

Το πρώτο 20λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για την ΑΕΚ, η οποία έφτασε και σε τρίτο γκολ με τον μόνιμο σκόρερ της το τελευταίο διάστημα, Χρήστο Αραβίδη. Ο Έλντερ Μπαρμπόσα έστρωσε την μπάλα στον Έλληνα επιθετικό κι αυτός με ένα δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή νίκησε τον Πονηρό για το 3-0. Το… κερασάκι στην τούρτα για τους “κιτρινόμαυρους” έβαλε ο Αλεσάντρε Ντακόλ με προβολή, ύστερα από λάθος του Πονηρού στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Βούρας, Πεταυράκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Γεωργέας, Ρόβας, Ανάκογλου (57′ Κρισάντους), Μπαρμπόσα (73′ Ντακόλ), Μάνταλος (62′ Κορδέρο), Ντούνης, Αραβίδης

Ερμιονίδα (Μουράτ Σεροπιάν): Πονηρός, Κολόκας, Παπανικολάου, Δωματάς, Όμο, Τούτοριτς, Ταπέ, Σβόγιτς, Βλαχόπουλος (67′ Τσακόν), Μηλιώτης, Παβίσεβιτς