ΡεπορτάζΑρχείο

Επιτέλους απελευθερώνουν τη θέα του Ναυπλίου

Έστω και αργά αντιλήφθηκαν στο δήμο Ναυπλίου και στο Λιμενικό Ταμείο, πόσο μεγάλη ζημιά κάνουν στην εικόνα της πόλης τα τεράστια αντικείμενα (εξαρτήματα από ανεμογεννήτριες) που τοποθετούνται την Ανατολική ζώνη του λιμανιού καταστρέφοντας την θέα της πόλης απ΄ όσους εισέρχονται προερχόμενοι από την παραλιακή οδό.

Μετά από πολλά δημοσιεύματα και δεκάδες άσχημες φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς στην έντυπη έκδοση του «Αναγνώστη Πελοποννήσου και στο anagnostis.org , προκειμένου να επισημανθεί το πρόβλημα, αποφάσισαν το πολύ απλό:

Να βάλουν μια μπουλντόζα να διαμορφώσει τον χώρο προς την πλευρά της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, ώστε να μεταφερθούν εκεί τα τεράστια μηχανήματα, για να μην δημιουργούν προβλήματα αισθητικής, σε μια πόλη που για αυτήν ακριβώς την αισθητική ξεχωρίζει.

Έστω και καθυστερημένα, έλαβαν το μήνυμα. Μπράβο!

Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει την άσχημη και απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει η πλευρά αυτή της πόλης με τα κάθε λογής μηχανήματα που κρύβουν την μοναδική της εικόνα.

Και να το πιο πρόσφατο δημοσίευμα του έντυπου ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, που ταρακούνησε και ξύπνησε τον δήμο και το Λιμενικό Ταμείο για να αναλάβουν δράση:

«Δεν είναι και η καλύτερη εικόνα, αυτή που παρουσιάζει το Ναύπλιο, από την πλευρά της παραλιακής.  Δεκάδες αντικείμενα – μακριά από τη θάλασσα και το λιμάνι – στον χώρο που εκτείνεται παράλληλα με την σιδηροδρομική γραμμή,  είναι τοποθετημένα κρύβοντας την εικόνα της παλιάς πόλης και της Ακροναυπλίας.

Το χειρότερο είναι, ότι πολλά από αυτά τα αντικείμενα – μηχανήματα βρίσκονται εκεί σε μόνιμη βάση και δεν απομακρύνονται. Άγνωστο δε είναι, αν καταβάλλεται κάποιο ενοίκιο για την κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου στο Λιμενικό Ταμείο, που είναι υπεύθυνο.

Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα, αφού γέμισε η περιοχή προς την πλευρά της περιφερειακής ενότητας  έχουν τοποθετηθεί και δεκάδες ανεμογεννήτριες μέχρι σχεδόν το ύψος του σιδηροδρομικού σταθμού. Αυτές, μαζί με τα αντικείμενα που βρίσκονται μόνιμα εκεί, κρύβουν την ειδυλλιακή γνωστή εικόνα του Ναυπλίου στους επισκέπτες του τριημέρου της Καθαροδευτέρας».