ΚοινωνίαΑρχείο

Γλάρος έσπασε τα πόδια του σε καλώδια της ΔΕΗ στο Ναύπλιο

Τα καλώδια της ΔΕΗ που βρέθηκαν στη διαδρομή του καθώς πετούσε προς το Ναύπλιο ήταν η αιτία της ανώμαλης προσγείωσης ενός γλάρου στη λιθορριπή, απέναντι από το Μπούρτζι.

Το άτυχο πουλί, με σπασμένα τα πόδια του ανάμεσα στα βράχια θα πέθαινε μέχρι το πρωί, αν κάποιοι άνθρωποι δεν το φρόντιζαν.

Λίγο πριν νυχτώσει μια γυναίκα που έκανε το περίπατό της στο τμήμα της λιθορριπής που είναι διαμορφωμένο σε πεζόδρομο, είδε από μακριά τον γλάρο να χαροπαλεύει. Σκέφτηκε να ειδοποιήσει το Λιμεναρχείο, το οποίο ανταποκρίθηκε αμέσως θετικά.

Λιμενικοί έσπευσαν στο σημείο και με προσοχή μετέφεραν το τρομαγμένο και τραυματισμένο πουλί στην υπηρεσία τους, όπου το κράτησαν μέχρι το πρωί. Ο Λιμενάρχης Σπύρος Μαρίνος επικοινώνησε με τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ παίρνοντας τις κατάλληλες οδηγίες για τη χορήγηση Α΄ βοηθειών  και τη μεταφορά του.

Την άλλη ημέρα το πρωί, με λεωφορείο του ΚΤΕΛ ο γλάρος ταξίδευε προς το χειρουργείο, για να γιατρευτεί…

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Λιμεναρχείο Ναυπλίου εμφανίζεται ευαισθητοποιημένο απέναντι σε τέτοια περιστατικά, και έχει πλέον στο ενεργητικό του σημαντικό περιβαλλοντικό αλλά και κοινωνικό έργο.

Δήλωσε σχετικά με την διάσωση του γλάρου ο Λιμενάρχης Σπύρος Μαρίνος: «Ευχαριστώ πολύ τον κύριο που μας ειδοποίησε για τον τραυματισμένο γλάρο, καθώς επίσης και τις / τους συναδέλφους οι οποίοι κινητοποιήθηκαν άμεσα, ενήργησαν με ευαισθησία και κατόπιν οδηγιών της υπευθύνου της ΑΝΙΜΑ προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε άμεσα να μεταφερθεί στην Αθήνα όπου θα υποβληθεί σε επέμβαση συρραφής των αποκομμένων ποδιών του. Επίσης ευχαριστώ και το ΚΤΕΛ Αργολίδος για την άνευ καταβολή τέλους αποστολής γεγονός το οποίο -όπως και παλαιότερα στην διάσωση θαλάσσιας χελώνας- απέδειξε την ευαισθησία που δείχνει σε ανάλογα περιστατικά».