ΑθλητισμόςΑρχείο

Στην οργανωτική αιγίδα του Μαραθωνίου ο Παλαμήδειος Δρόμος

Η αναβάθμιση του ιστορικού Παλαμήδειου δρόμου με την ένταξή του στην οργανωτική αιγίδα του Μαραθωνίου Ναυπλίου, με ημερομηνία διοργάνωσης την 28 Νοεμβρίου του 2015, ήταν η ουσιαστικότερη ανακοίνωση κατά την εκδήλωση απόδοσης τιμών σε όλους τους συντελεστές (θεσμικούς, Χορηγούς, Εκπαιδευτική κοινότητα και Εθελοντικές Ομάδες) που συνέβαλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση του 2ου Μαραθωνίου Ναυπλίου.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στο Φουγάρο, έγιναν επίσης οι απονομές στους Νικητές Μαθητές και Μαθήτριές των αγωνιστικών κατηγοριών των Σχολείων.

Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτρης Κωστούρος, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Δήμου για την διοργάνωση ενός τόσο μεγάλου και σημαντικού δρομικού  αθλητικού γεγονότος και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες , τους θεσμικούς φορείς, τους χορηγούς και τους υποστηρικτές του αγώνα. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε όλες τις εθελοντικές οργανώσεις που αποτέλεσαν την καρδιά της διοργάνωσης αλλά και στους πολίτες και τις επαγγελματικές τάξεις που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή τον Μαραθώνιο με την υποδειγματική εφαρμογή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 και την πολύπλευρη υποστήριξη με τις ενέργειές τους αλλά και με την παρουσία τους των αγωνιζομένων. Τέλος έκανε αναφορά στις νέες πρωτοβουλίες της Ο.Ε. που υλοποιήθηκαν με επιτυχία το 2015 (Πρόγραμμα προετοιμασίας Δημοτών δρομέων, Δωρεάν καρδιολογικός έλεγχος, Μουσικό Πρόγραμμα, Πρόγραμμα επισκέψεων συνοδευτικών προσώπων – Τουριστική σύνδεση με αρχαιολογικούς χώρους (Ναύπλιο, Παλαμήδι, Επίδαυρο και Μυκήνες), Περιβαντολογικό Πρόγραμμα, Αναμνηστικά Μαραθωνίου, Πάστα πάρτι) και με τις οποίες ολοκληρώθηκε η Αθλητική Γιορτή η οποία ξεπέρασε τα όρια της Πόλης του Ναυπλίου, του Νομού της Αργολίδας αλλά και την Πελοπόννησο και που πιστεύει ότι κατέταξαν τον Μαραθώνιο Ναυπλίου στην ποιοτική κορυφή αντίστοιχων διοργανώσεων.

Παραδόθηκε επίσης το κοινωνικό μέρισμα των αγωνιστικών εκδηλώσεων του Μαραθωνίου, τα έσοδα των συμμετεχόντων στο αγώνα δρόμου των 2,5 χλμ. ύψους 4.000€ στην Ενορία της Ευαγγελίστριας για τα γεύματα Αγάπης,  ενώ παράλληλα ανακοινώθηκε και η ημερομηνία του Αγώνα του Μαραθωνίου Ναυπλίου 2016 για της 20 Μαρτίου 2016 και την απόφαση της Δημοτικής αρχής για την συνέχιση και διεύρυνση της διοργάνωσης τα επόμενα χρόνια ώστε το Ναύπλιο εκτός από φιλικός προορισμός να αποτελέσει και προορισμό αθλητικού Τουρισμό. Στόχος είναι η μέρα του Μαραθωνίου Ναυπλίου να είναι και η ημέρα χωρίς αυτοκίνητα για την πόλη του Ναυπλίου.