ΚοινωνίαΑρχείο

Ξύλο και τραυματίες έξω από τα δικαστήρια Ναυπλίου

Βίαιες συμπλοκές εκτυλίχθηκαν σήμερα (6/4/2015) έξω από τα δικαστήρια Ναυπλίου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Πρωταγωνιστές στα επεισόδια συγκεντρωμένοι ΡΟΜΑ έξω από τα δικαστήρια, που στη θέα ομοφύλου τους να ετοιμάζεται να μεταφερθει στις φυλακές, εξαγριώθηκαν και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς.  
 
Ειδικότερα, στο Εφετείο Ναυπλίου δικάζονταν σήμερα το πρωί δύο τσιγγάνοι, ένας άνδρας και μια γυναίκα, που ήταν ήδη προσωρινά κρατούμενοι, και έξω από το δικαστικό μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί περί τα διακόσια και πλέον άτομα.

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, όπου στη γυναίκα επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης οκτώ ετών και στον άνδρα ποινή φυλάκισης έξι ετών, υπήρξε αντίδραση από τους συγκεντρωμένους και ειδικότερα από έναν νεαρό. 

Οι συγκεντρωμένοι την ώρα της μεταγωγής συνεπλάκησαν με τους άντρες της ΟΠΚΕ και τραυμάτισαν δύο από αυτούς. Στη συνέχεια ζητήθηκε συνδρομή από την ομάδα ΔΙΑΣ, η οποία και επενέβη ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται τσαμπουκάδες από ΡΟΜΑ έξω από τα δικαστήρια Ναυπλίου, αλλά αυτή τη φορά τα επεισόδια πήραν έκταση, κάτι που οδήγησε τους αστυνομικούς να προβούν και σε συλλήψεις μερίδας των συγκεντρωμένων.