ΟικονομίαΑρχείο

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την έκθεση του Επιμελητηρίου Αργολίδας

Φορτσάρει το Επιμελητήριο Αργολίδας για την 11η Περιφερειακή Έκθεση «Αργολίδα 2015», η οποία θα διεξαχθεί από την Τετάρτη 6 Μαϊου έως και την Κυριακή 10 Μαϊου, σε χώρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας (παραλιακή οδός Ναυπλίου-Ν.Κίου, 3.500 τ.μ. με πάρκινγκ 15 περίπου στρεμμάτων).

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης θα υπάρξουν και παράλληλες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων (Ο.Τ.Α., Δημοσίων Οργανισμών, Αναπτυξιακών Εταιριών κλπ) πάνω σε ενδιαφέροντα θέματα επιχειρηματικής ανάπτυξης, επενδύσεων και προώθησης πωλήσεων στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Οι στόχοι της έκθεσης είναι:
1. Η ανάδειξη της προβολής της οικονομικής δραστηριότητας του Νομού και της Περιφέρειας.
2. Η τόνωση της αγοράς με τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών.
3. Η αύξηση της Τουριστικής κίνησης από την προσέλευση και διακίνηση των εμπορικών αντιπροσώπων εσωτερικού – εξωτερικού και επισκεπτών.

Προκειμένου να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι το Επιμελητήριο:

  • Προτίθεται να καλέσει τους Έλληνες Ακολούθους Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) και των Πρεσβειών μας σε διάφορες χώρες καθώς και αντιπροσωπείες διμερών Επιμελητηρίων, προσδοκώντας στη σύσφιξη των εμπορικών μας συναλλαγών καθώς και στην ανάπτυξη των εξαγωγών μας προς αυτές.
  • Στον Εκθεσιακό χώρο επίσης θα δημιουργηθεί τηλεοπτικό στούντιο που θα φιλοξενεί υπεύθυνους επιχειρήσεων, οργανισμών και φορέων για την παραχώρηση συνεντεύξεων σχετικά με την προβολή των περιπτέρων τους. 

 

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα προβληθούν οι εξής κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών της Αργολίδας αλλά και της υπόλοιπης Περιφέρειας, από παραγωγούς όλων των κλάδων:
Α) Εσπεριδοειδή, ελαιόλαδο, ελιές βρώσιμες, σταφίδα, σύκα, προϊόντα ιχθυοκαλλιεργειών, χυμοί και κονσέρβες φρούτων, κρασιά, ποτά, γαλακτοκομικά , ζυμαρικά, γλυκίσματα και λοιπά προϊόντα γης και μεταποιημένα τρόφιμα..

Β) Μάρμαρα, λοιπά οικοδομικά υλικά, συστήματα άντλησης και άρδευσης, ανεμομείκτες, γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία, μηχανήματα και κατασκευές επαγγελματικής χρήσης , συστήματα εκμετάλλευσης ήπιων μορφών ενέργειας, έπιπλα, είδη κατασκευών κατοικιών και οικιακού εξοπλισμού .

Γ) Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας και των εναλλακτικών μορφών του (αγροτουρισμός, συνεδριακός τουρισμός , ιαματικός τουρισμός κλπ) καθώς και παραδοσιακών χειροτεχνικών προϊόντων

Δ) Ειδικότερη έμφαση θα δοθεί στον πρωτογενή τομέα «Αγροτικά μηχανήματα» , Κτηνοτροφικά π.χ. «Αρμεκτικά-Ζωοτροφές», στις νέες καλλιέργειες καθώς και στα παραδοσιακά προϊόντα.

Κόστος συμμετοχής:
Περίπτερα για επιχειρήσεις μελών του Επιμελητηρίου: 24 Ευρώ το τ.μ.
Περίπτερα για επιχειρήσεις μη μελών του Επιμελητηρίου: 32 Ευρώ το τ.μ.
Περίπτερα για οργανισμούς & επιμελητήρια: 32 Ευρώ το τ.μ.
Περίπτερα σε υπαίθριο χώρο: 13 Ευρώ το τ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
ΑΛΦΑ EXPO
Ελ.Βενιζέλου 131α – 142 31 – Αθήνα
Τηλ: 210 2772244 | Fax:210 2716853
www.alfaexpo.gr[email protected]

Υπεύθυνος πωλήσεων: Νικόλαος Σαριγιάννης τηλέφωνο επικοινωνίας 6944 523529
Αναπτυξιακή Επιμελητηριακή: 27510 67663 fax:27510 24595 ([email protected])
Επιμελητήριο Αργολίδας: 27510 67216. Fax: 27510 24595