ΠολιτισμόςΑρχείο

Βιβλιοπαρουσίαση: Η Λαϊκή Επιμόρφωση στην Αργολίδα

Την Παρασκευή 17 Απριλίου στις 7:30 το απόγευμα, στο Βουλευτικό, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της Χρύσας Σαββάκη «Η Λαϊκή Επιμόρφωση στην Αργολίδα» (σύγκριση των περιόδων 1981-1985 & 2004-2008). 

Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων κ. Αλέξης Κόκκος, με θέμα: «Η εξέλιξη του θεσμού της Λαϊκής Επιμόρφωσης. Διδάγματα από την εμπειρία».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Τάσσος Χειβιδόπουλος και η κ. Ευαγγελία Μαντζούνη, πρώην εργαζόμενη ΝΕΛΕ.

Η Λαϊκή Επιμόρφωση αποτελεί για τη χώρα μας μια από τις σημαντικότερες εκφράσεις της εκπαίδευσης ενηλίκων. Τη δεκαετία του ΄80 λειτουργούσαν 350 Κέντρα Επιμόρφωσης σε όλη την Ελλάδα. Στα προγράμματα της Λαϊκής Επιμόρφωσης, τα οποία πρόσφεραν γνώσεις βασικής παιδείας σε ποικίλα θέματα, συμμετείχαν την περίοδο αυτή περίπου 250.000 άνθρωποι κάθε χρόνο. Σήμερα σχετικά προγράμματα υλοποιούνται από τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης των Δήμων, από τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και από θεσμούς Δια Βίου Μάθησης που απευθύνονται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Το βιβλίο, το οποίο αποτελεί έκδοση της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, θα διανεμηθεί δωρεάν στους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση.