ΠολιτικήΑρχείο

Ενόχλησε τη ΝΔ ο Τατούλης

Ενοχλημένη φαίνεται ότι είναι η Νέα Δημοκρατία από την συμπεριφορά Τατούλη προς την κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό. Αυτό φαίνεται τουλάχιστον από το παρακάτω κείμενο που δημοσιεύεται στο antinews.

Πριν τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο Πέτρος Τατούλης ήταν «κόκκινο πανί» για τους Πελοποννήσιους. Ειδικά οι Συριζαίοι τον είχαν στην μπούκα και μιλούσαν για μια Περιφέρεια βουτηγμένη στα σκάνδαλα. Έκαναν τα πάντα για να τον αποδομήσουν και να μη θέσει υποψηφιότητα.

Ο κ. Τατούλης κατέβηκε τελικά υποψήφιος και η Νέα Δημοκρατία τον στήριξε. Μάλιστα, σε περιοδεία του ο Αντώνης Σαμαράς στην Πελοπόννησο, από την Τρίπολη, έβγαλε λόγο και στήριξε τον κ. Τατούλη, το έργο του στην Περιφέρεια ενώ του έδωσε ασπίδα προστασίας απέναντι στις συκοφαντίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Είχε πει τότε ο κ. Σαμαράς για τα έργα στην περιοχή: «Αυτά είναι προτεραιότητες και δικές μας και του σημερινού περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη. Δεν ήμασταν μαζί. Αλλά τον είδα πόσο βαθιά και με σύστημα πίστεψε στην περιφερειακή ανάπτυξη και το απέδειξε.

Και αυτά τα δύσκολα χρόνια, στήριξε την ανάπτυξη. Γι’ αυτό και εμείς τον στηρίζουμε. Και από εδώ και μπρος σε μια Ελλάδα που αναπτύσσεται πλέον, θα κάνει πολύ περισσότερα».

Ο Πέτρος Τατούλης βγήκε γιατί ο Σαμαράς τον στήριξε ενώ λίγους μήνες αργότερα ο πρόεδρος της ΝΔ δέχθηκε στα ψηφοδέλτια του κόμματος και την κόρη του, Εύη Τατούλη, η οποία τελικά δεν εξελέγη βουλευτής.

Αυτά τα ολίγα έκανε ο Σαμαράς για τον Τατούλη και αυτός αποφάσισε να του τα… ξεπληρώσει. Ο μοναδικός περιφερειάρχης (δεν πιάνεται η Δούρου και ο Γαλιατσάτος που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ) που στήριξε την κυβέρνηση και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ήταν ο Πέτρος Τατούλης. Ούτε στη θυελλώδη συνεδρίαση πήγε, πρώτος δήλωσε θετικός με την αρπαγή των χρημάτων από τους ΟΤΑ, ενώ θέλοντας να δικαιολογηθεί έκανε και δηλώσεις στις οποίες ανέφερε ότι η κυβέρνηση οφείλει να ολοκληρώσει άμεσα τη διαπραγμάτευση, διότι δεν υπάρχει περιθώριο ανοχής και σε αυτή την κατεύθυνση δεν μπορούμε να είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία ισχυροποιεί την θέση της χώρας μας.

Το πρόβλημα της χώρας μας, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, είναι βαθύτατα πολιτικό και έτσι πρέπει να αντιμετωπισθεί και από τους Ευρωπαίους Εταίρους μας.

Τονίζεται πως, οι αιρετές περιφέρειες οφείλουν να μην κωφεύουν στο πολιτικό ζήτημα. Και τέλος, «η Περιφέρεια Πελοποννήσου καλεί την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει γρήγορα στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης. Σε αυτή την κατεύθυνση στεκόμαστε θετικά απέναντι σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία αναλαμβάνει για την ισχυροποίηση της χώρας. Σε αντίθετη περίπτωση θα μας βρει σθεναρά απέναντι».

Το σύνολο των Περιφερειαρχών και δημάρχων πήγαν αντίθετα στην κυβέρνηση και είπαν ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και μόνο ο Τατούλης το παίζει… πατριώτης και υπεράνω. Αυτός που ευεργετήθηκε όσο κανείς αυτοδιοικητικός από τη ΝΔ. Τα συμπεράσματα δικά σας.