ΚοινωνίαΑρχείο

Η Αρκαδία απέκτησε Κινητή Αστυνομική Μονάδα

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, από χθες (27.4.2015), διαθέτει Κινητή Αστυνομική Μονάδα (Κ.Α.Μ.), η όποια προσφέρει τις υπηρεσίες της στους πολίτες απομακρυσμένων περιοχών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρκαδίας.

Η νέα μονάδα παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 28/4, στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρκαδίας, στην οποία παρευρέθηκαν εκτός από την αστυνομική ηγεσία της περιοχής, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας και ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής.

Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες (Κ.Α.Μ.), που λειτουργούν επίσης στα Ιωάννινα, την Ξάνθη και την Εύβοια εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο «ΑΕΤΟΣ» για την Αστυνόμευση – Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων, που εκπόνησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

 

Η Κ.Α.Μ. Αρκαδίας έχει ως αποστολή, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • την αμεσότερη διεκπεραίωση ζητημάτων καθημερινού χαρακτήρα,
  • την άμεση παροχή αστυνομικών υπηρεσιών στους πολίτες,
  • την ανάπτυξη σχέσεων επικοινωνίας και συνεργασίας και την παροχή πληροφοριών, οδηγιών, συμβουλών κ.λπ. στους πολίτες και
  • τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, στο πλαίσιο της ενιαίας και συνολικής πολιτικής αστυνόμευσης, σε εναρμόνιση με τα σύγχρονα Ευρωπαϊκά Αστυνομικά Πρότυπα.

 

Ουσιαστικά η λειτουργία του θεσμού της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Αρκαδία, αποβλέπει να ενσωματωθεί στις τοπικές κοινωνίες των περιοχών δραστηριοποίησής της, αποτελώντας ένα σύγχρονο μοντέλο αστυνομικής διαχείρισης τοπικών θεμάτων και προβλημάτων – μεσαίου επιπέδου – που χρήζουν άμεσης διαχείρισης ή επίλυσης.