ΚοινωνίαΑρχείο

Κινδυνεύει να μείνει χωρίς στέγη το ΚΕΘΕΑ στο Ναύπλιο

Ορατός είναι ο κίνδυνος να μείνουν στον δρόμο οι εξαρτημένοι που φιλοξενούνται στον συμβουλευτικό σταθμό του ΚΕντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) στο Ναύπλιο, καθώς έχουν υποβληθεί ασφαλιστικά μέτρα για το κτίριο στο οποίο στεγάζεται, που είναι ιδιοκτησίας της Χριστιανικής Αδελφότητας Θηλέων Άργους «Αγία Μακρίνα».

Το ΚΕΘΕΑ είναι ένας Οργανισμός που προσφέρει την υποστήριξή του σε έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημένων ατόμων (ναρκωτικά, αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια) και στις οικογένειές τους, και μάλιστα στη Ναυπλιακή και Αργειακή κοινωνία δεν είναι και λίγοι αυτοί που χρήζουν βοηθείας, συνεπώς η συνέχιση της δράσης του είναι επιτακτική. 

Ο συμβουλευτικός σταθμός του ΚΕΘΕΑ για την Αργολίδα λειτουργεί στον ισόγειο χώρο στη συμβολή των οδών Βασιλέως Κωνσταντίνου και Θεσσαλονίκης, στο Ναύπλιο. Το τηλέφωνο του είναι 2752047251.

 
Το πρόβλημα τέθηκε, μεταξύ άλλων, από την δημοτική παράταξη του Δήμου Ναυπλιέων ΑΥΡΑ στην συνάντηση που είχαν την Πέμπτη 23/4 ο επικεφαλής της παράταξης Παντελής Κοκκινόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος Δημοσθένης Δρούγκας, με τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο.

Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος δήλωσε ότι θα κινηθεί στο μέτρο που του αναλογεί, σε συνεργασία με τον Δήμο και τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να επιλύσει το φλέγον αυτό ζήτημα για την τοπική κοινωνία.
 
Μάλιστα για το ίδιο θέμα κατατέθηκε αίτηση από τους δημοτικούς συμβούλους της ΑΥΡΑ για συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων, με τη μορφή κατεπείγοντος. Από τους αιτούντες τονίζονται οι οικονομικές υποχρεώσεις του Δήμου Ναυπλιέων απέναντι στο ΚΕΘΕΑ, καθώς και η απόφαση της Ιεράς Μονής να μην δέχεται την συνέχεια της παραχώρησης του κτιρίου έχοντας ήδη καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα.