ΚοινωνίαΑρχείο

Ξαναπαίρνει μπρος η ανάπλαση στο Άργος

Πολύ κακό για το τίποτα απ’ ότι φαίνεται, καθώς σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και το Υπουργείο Οικονομίας, είναι θέμα ολίγων ημερών να κατατεθεί η προκαταβολή από τα χρήματα του ΕΣΠΑ στον εργολάβο που έχει αναλάβει τις εργασίες για την ανάπλαση του κέντρου του Άργους, και ως εκ τούτου οι εργασίες που έχουν ανασταλεί, αναμένεται να επανεκινήσουν σύντομα.

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας ασχολήθηκε προσωπικά με το θέμα τις τελευταίες ημέρες και είναι καθησυχαστικός σε ότι αφορά την καταβολή των χρημάτων και την συνέχιση του έργου, αν και παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς, πως ο λόγος για το πάγωμα των πληρωμών του ΕΣΠΑ έχει να κάνει με το πρόβλημα ρευστότητας της χώρας, για το οποίο αποδίδει ευθύνες στους εκβιασμούς των δανειστών. Ωστόσο δεν λείπουν και τα “καρφιά” για την στάση των υπευθύνων.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κοδέλα η ψυχραιμία και η αντοχή της κοινωνίας θα πρέπει να αποτελέσουν οδηγό για όσους κατέχουν υπεύθυνες θέσεις.

Όπως ο ίδιος ο βουλευτής δηλώνει: 

Προς ενημέρωση των δημοτών του Δήμου Άργους-Μυκηνών, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομίας αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες ενέργειες και τις επόμενες μέρες αναμένεται η πληρωμή της προκαταβολής του έργου της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου του Άργους. Είναι κατανοητό το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου και δεδομένη η ανάγκη αποπεράτωσής του, ασχέτως με το πώς καθένας το κρίνει.

Από κει και πέρα, να υπενθυμίσω ότι οι βασικοί υπεύθυνοι για τα όποια γενικότερα προβλήματα ρευστότητας προκύπτουν στην ελληνική οικονομία είναι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και η εκβιαστική στάση τους με στόχο την υποταγή της χώρας σε μόνιμο μνημονιακό ζυγό. Η ψυχραιμία και η αντοχή της κοινωνίας οφείλει να αποτελεί οδηγό για όλους, τουλάχιστον για όσους κατέχουν υπεύθυνες θέσεις εφόσον, βέβαια, δεν επιλέγουν την ταύτιση με τις πιέσεις της τρόϊκα εσωτερικού για άνευ όρων παράδοση της χώρας στις επιδιώξεις των δανειστών.