ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Τους πετσόκοψαν τον χρόνο ομιλίας και καταγγέλουν φίμωση

Ένα θέμα που έφερε προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο η δημοτική αρχή του Δήμου Επιδαύρου, άναψε φωτιές, καθώς πρότεινε μία αλλαγή στον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία περιελάμβανε μικρότερο χρόνο στις τοποθετήσεις για τον επικεφαλής και τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, κάτι που δεν άφησε ασχολίαστο η παράταξη του Τάσου Χρόνη. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη “Νέα Αντίληψη”:

Το τελευταίο θέμα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29-4-2015 ήταν και αυτό που πραγματικά μας δίδαξε δημοκρατία, όπως κάποιοι την φαντάζονται βέβαια, καθώς επίσης και μας θύμισε ότι ακόμα και το 2015 το σκοτάδι και τα αλήστου μνήμης, για κάποιους, μαύρα χρόνια δεν είναι και τόσο μακριά.

Φέρνοντας λοιπόν η Πρόεδρος, ως θέμα την ψήφιση(!!!) κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, τον οποίο είχαμε ομόφωνα ψηφίσει το 2011 και με αυτόν πορευτήκαμε χωρίς κανένα πρόβλημα 4,5 χρόνια, θέλησε ουσιαστικά να μειώσει στο ελάχιστο τον χρόνο ομιλίας των επικεφαλής της αντιπολίτευσης αλλά και των δημοτικών συμβούλων, δίνοντάς τους δύο και ένα λεπτά αντίστοιχα για να τοποθετούνται και να κάνουν ερωτήσεις. Ο λόγος που προφανώς έκαναν αυτή την αλλαγή είναι επειδή το κάθε Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο είναι τουλάχιστον δέκα θέματα και συνεδριάζει συνήθως μια φόρα το μήνα, κουράζει φαίνεται την Πρόεδρο και τον Δήμαρχο καθώς οι προτεραιότητες τους είναι άλλες και όχι η δημοκρατική συζήτηση και διαβούλευση μεταξύ των μελών του δημοτικού συμβούλιου.

Η ‘’Νέα Αντίληψη’’ και τα έθιμα που μας φέρνει μετά από 4,5 χρόνια διακυβέρνησης, ρίχνει τα προσωπεία της δημοκρατίας που ευαγγελίζονταν τόσο προεκλογικά όσο και στην προηγούμενη θητεία τους και μας βάζει στη λογική της δημιουργίας συνεδριάσεων, τύπου τηλεπάνελ όπου θα φωνασκούμε και θα προσπαθούμε να πούμε την άποψη μας επί τροχάδην  και μη εμπεριστατωμένα.

Όσο και να προσπάθησαν να μας πείσουν για τις περί του αντιθέτου διαθέσεις τους αυτή η απόφαση, σταθμός, που πάρθηκε είναι αυταρχική και δείχνει το πολιτικό ήθος και ύφος της Δημοτικής Αρχής!

Όλα δουλεύουν ρολόι στον Δήμο και σας πείραξε αυτό κύριοι; Δεν σας πείραξε που έρχεστε σε συμβούλια και επιτροπές χωρίς καν να γνωρίζεται το αντικείμενο των θεμάτων; Δεν σας πείραξε που ο Δήμος δουλεύει στον αυτόματο πιλότο και κανείς δεν είναι υπεύθυνος για τίποτα; Που για να βρει κάποιος τους Αντιδημάρχους ή κάποιον υπεύθυνο αιρετό και να του εκθέσει το πρόβλημά του πρέπει να  ψάξει που γίνεται κανένα εργάκι ή καμιά εκδήλωση, γιατί μόνο εκεί εμφανίζεστε! Ασχοληθείτε, λοιπόν, με τα κύρια προβλήματα του Δήμου και των δημοτών μας, που φτάσαμε πάλι να συζητάμε για την καθαριότητα, τον φωτισμό και τις λακκούβες στους δρόμους  και αφήστε ως έχει το Δημοτικό Συμβούλιο και τη λειτουργία του. Εφαρμόστε, πρώτα, αυτά για τα οποία σας εξέλεξε ο κόσμος και μην ασχολείστε με το πώς θα επιβάλλεται την  ‘’δημοκρατία του ενός’’ για να μην δέχεστε κριτική. Απαντήστε στα αιτήματα μας και σε αυτά των πολιτών και κατόπιν σας περιμένουμε να μιλήσουμε για Δημοκρατικές λειτουργίες.

Εμείς, λοιπόν, καταγγείλαμε το θέμα ως αυταρχική διάθεση της Προέδρου αλλά και του ίδιου του Δημάρχου που προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα όσα αντιδημοκρατικά και κωμικοτραγικά συνέβαιναν, αποχωρήσαμε από την ψήφιση του θέματος και δηλώσαμε ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσουμε τον κανονισμό στο κομμάτι του χρονικού περιορισμού, όταν κάτι σημαντικό έχουμε να πούμε. Οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης παρέμειναν, οι 8 που είχαν τελικά μείνει στη συζήτηση αυτού του θέματος, και περιχαρείς έβαλαν χρονικό φρένο στην αυθαδιάζουσα αντιπολίτευση που τολμά να μιλά και να συζητά παραπάνω από τα 2 λεπτά που δικαιούται. Η δημοκρατία το 2015 στο Δήμο Επιδαύρου, σε όλο της το μεγαλείο!!

Απλά να σας θυμίσω κάτι που έλεγε ο Αμερικανός πολιτικός R. Kennedy : ’’Η πρόοδος είναι ωραία λέξη, αλλά αυτό που τη δημιουργεί είναι η αλλαγή και η αλλαγή έχει πολλούς εχθρούς’’. Εσείς λοιπόν είστε εχθρός και της προόδου και φυσικά της αλλαγής!