ΚοινωνίαΑρχείο

Ενημέρωση και εξέταση για την ηπατιτιδα στο Ναύπλιο

Στο πλαίσιο εκστρατείας για την ηπατίτιδα Β και C ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με τη κινητή μονάδα PRAKSIS, το Σάββατο 16/05/2015, από τις 10:00 το πρωί θα παρέχει ενημέρωση αλλά και τη δυνατότητα εξέτασης, σε όποιον επιθυμεί.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κάνει την εξέταση δωρεάν και ανώνυμα στην κινητή μονάδα της PRAKSIS που θα βρίσκεται έξω από το Κολυμβητήριο Ναυπλίου.

Ηπατίτιδα Β: 250.000 Έλληνες είναι φορείς του ιού αλλά δεν το ξέρουν.

Σε σιωπηλή επιδημία εξελίσσεται η ηπατίτιδα Β στη χώρα μας. Περίπου 250.000 Έλληνες εκτιμάται ότι είναι φορείς του ιού της ηπατίτιδας Β, χωρίς να το γνωρίζουν. Η άγνοια είναι η μία μείζονα απειλή για τους πάσχοντες από ιογενή ηπατίτιδα, σε εξίσου σημαντική απειλή ωστόσο μετατρέπεται και η δυσκολία πρόσβασης στο σύστημα δημόσιας υγείας: σύμφωνα με τα στοιχεία της ΜΚΟ PRASIS, το 31% των πασχόντων από ηπατίτιδα δεν έχουν δυνατότητα θεραπείας.

Χρόνια ιογενής ηπατίτιδα προκαλείται από τους ιούς της ηπατίτιδας Β, C και D και αναπτύσσεται στους ασθενείς που το αμυντικό τους σύστημα δεν κατορθώνει να αποβάλλει τον ιό. Στους ασθενείς με χρόνια ηπατίτιδα, παρά την έλλειψη συμπτωμάτων πολλές φορές, η ύπαρξη του ιού εξακολουθεί να προκαλεί ερεθισμό και να καταστρέφει το ήπαρ.