ΠολιτισμόςΑρχείο

Νύχτα Μουσείων μετά μουσικής στο Ναύπλιο Video – Φωτογραφίες

Ο θεσμός της Νύχτας των Μουσείων ξεκίνησε το 2005 από τη Γαλλία και διαδόθηκε γρήγορα στην Ευρώπη. Αυτό άρεσε στο Ναύπλιο και καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια. Το Σαββατόβραδο άνοιξαν τα Μουσεία της πόλης στο ευρύ κοινό και μαζί αρκετοί πολιτιστικοί χώροι. Και μαζί με ζωντανή μουσική έδωσαν μια μοναδική ατμόσφαιρα στην πόλη.

Πολλοί είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα Μουσεία και να γίνουν «τουρίστες» στην πόλη τους.

Τα events ξεκίνησαν από νωρίς το απόγευμα μια ξενάγηση των παιδιών της πόλης σε όλους τους χώρους πολιτισμού, όπου ανήγγειλαν την έναρξη της “Νύχτας των Μουσείων” συνοδευόμενα από τις ομάδες κρουστών Batuca.

Λίγο αργότερα στην Εθνική Πινακοθήκη αφού εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας της Ευγενίας Κουμαντάρου “Πέρα από το Λευκό”, μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας έπαιξαν μουσική στην αυλή.

Την ίδια ώρα κάτω από τον εκθεσιακό χώρο της Alpha Bank το «Ωδείο Ναυπλίου Μαυρούλη» παρουσίαζε έντεχνα τραγούδια έντεχνα, τζαζ και soundtracks από πιάνο, βιολί και φωνή.

 

 

Τα σοκάκια της Παλιάς Πόλης στο Ναύπλιο, γέμισαν νότες το Σαββατόβραδο

 

Στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα με έντονο ρυθμό και δυνατό παλμό ομάδες κρουστών “Batuca” ξεσήκωσαν τον κόσμο με τις μουσικές τους. Όσοι επισκλέφθηκαν το Μουσείο, είχαν την ευκαιρία να δουν την αναδρομική έκθεση της Κατερίνας Γιάννακα με ζωγραφική, κεραμική, πλεκτά και κεντήματα.

 

Όσοι προτίμησαν το Αρχαιολογικό Μουσείο θαυμάζοντας τα εκθέματα απόλαυσαν μουσική από τους DUOq10 & friends.

Το Πολεμικό Μουσείο επίσης συμμετείχε στην ευρωπαϊκή γιορτή των Μουσείων ανοίγοντας τις πόρτες του ως αργά το βράδυ.

Επίσης στον χώρο «Φουγάρο» έγινε η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου “Ο πειρασμός της νοσταλγίας. Σημειώσεις καθημερινότητας” του Τίτου Πατρίκιου.

Τέλος, έγινε παρουσίαση επιλεγµένων έργων τέχνης από τη συλλογή της ∆ηµοτικής Πινακοθήκης στην αυλή του Βουλευτικού.