ΠολιτισμόςΑρχείο

Τις βάσεις για να αποτελέσουν θεσμό έβαλαν τα «Εν Άργει Διονύσια»

Επιτυχημένα μπορούμε να πούμε πως ήταν, σε γενικές γραμμές, τα τέταρτα κατά σειρά «ΕΝ ΆΡΓΕΙ ΔΙΟΝΥΣΙΑ» που έριξαν αυλαία το Σάββατο 16 Μαΐου.
 

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών διαμέσου της ΚΕΔΑΜ συνδιοργάνωσε μαζί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου άλλη μια «γιορτή» για την προώθηση των προϊόντων του τόπου αλλά και την παρουσίαση των πολιτιστικών δράσεων των νέων παιδιών της Αργολίδας.
 

Σημαντική ήταν η συμμετοχή επιτυχημένων πανελλαδικώς οινοπαραγωγών της Αργολίδας που χωρίς να αναμένουν κανένα οικονομικό όφελος, συμμετείχαν στην έκθεση, με μοναδικό κίνητρο την αγάπη τους για τον τόπο και την ευκαιρία να συναναστραφούν τους συμπολίτες τους.
 

Τι μας άρεσε:
Οι πρωτότυπες δράσεις που ξέφυγαν από τα συνηθισμένα. Οι ακροβατικοί χοροί που επαναλήφθηκαν για ακόμα μία χρονιά δεν μας χάλασαν. Αντίθετα ταίριαξαν απόλυτα με το ειδυλλιακό σκηνικό που είχε στηθεί μέσα και έξω από τους παλιούς στρατώνες. Επίσης η μουσική επιλογή μίας Infected Folk & Roll μπάντας, όπως οι Mani Deum, δεν ήταν άσχημη επιλογή, αν και οι ήχοι αυτοί δεν είναι και πολύ διαδεδομένοι στην περιοχή μας. Γενικά όλη η εκδήλωση ήταν καλά οργανωμένη και έδειξε να αποκτά συγκεκριμένη ταυτότητα που, αν δεν χαλάσει και εμπλουτιστεί με νέα στοιχεία στο μέλλον, μπορεί αργότερα να τη βοηθήσει να εξελιχθεί σε επιτυχημένο θεσμό.
 

Τι δεν μας άρεσε: 
Τα δίευρα στην είσοδο, καθώς επίσης και η όχι και τόσο εντυπωσιακή προσέλευση του κόσμου, που στην πλειοψηφία τους ήταν άτομα προερχόμενα από την πόλη του Άργους, άντε και λίγοι από το Ναύπλιο, αλλά ελάχιστοι από άλλους νομούς.

Παρά την προσπάθεια που έγινε φέτος να διαφημιστεί η εκδήλωση και εκτός συνόρων, και μάλιστα από τον ίδιο τον δήμαρχο μέσω της ταξιδιωτικής εκπομπής “Μένουμε Ελλάδα”, όπως φαίνεται δεν έχει περάσει ακόμα στην συνείδηση του τουρίστα πως τα “Εν Άργει Διονύσια” είναι μία γιορτή που αξίζει να την επισκεφθεί, σε αντίθεση ίσως με άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις όπως το “Μελιτζάzz” του Λεωνιδίου που έχουν καταφέρει να περάσουν σε άλλο επίπεδο, προσελκύοντας επισκέπτες και από γειτονικές περιοχές. 
 

 
Σημαντική πρωτοβουλία ήταν πάντως και η συνεργασία με τα ΕΛΤΑ με το γραμματόσημο που φιλοτεχνήθηκε από την εικαστικό και αντιπρόεδρο της ΚΕΔΑΜ Ελισάβετ Δήμα Πετροπούλου. Να επισημάνουμε πως το συλλεκτικό γραμματόσημο των «ΕΝ ΆΡΓΕΙ ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ» θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα  και θα διαφημίσει τα ΕΝ ΆΡΓΕΙ ΔΙΟΥΝΥΣΙΑ 2016.