ΠολιτισμόςΑρχείο

Ξεκίνησε η επιλογή μαθητών για το Μουσικό σχολείο Αργολίδας

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής μαθητών για την φοίτηση στην Α΄ Γυμνασίου του σχολικού έτους 2015-16. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν και να συμπληρώσουν το έντυπο αίτησης μέσω των Δημοτικών Σχολείων στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας ( Αμυμώνης 7 – Ναύπλιο)  ή και  να την αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] . Επιπλέον αιτήσεις μπορούν να σταλούν με fax στον αριθμό: 2751089407 ή να υποβληθούν στο σχολείο( τηλ. σχολείου 2751089277) καθημερινά μέχρι τις 31 Μαΐου 2015.

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας:  ένα εντευκτήριο γνώσης και πολιτισμού στην Αργολίδα. Σίτιση και μετακίνηση δωρεάν. Ωράριο φοίτησης: Τρίτη –Τετάρτη –Παρασκευή 8.00-14.45 και Δευτέρα – Πέμπτη:  8.00-14.55.

Η διαδικασία επιλογής η οποία είναι ουσιαστικά ένα μουσικό παιγνίδι που ανιχνεύει τις μουσικές δεξιότητες των μαθητών και όχι τις μουσικές τους γνώσεις θα διεξαχθεί την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 και ώρα 8.30 π.μ. Μπορούν να λάβουν μέρος και μαθητές που δεν γνωρίζουν μουσική και που δεν έχουν πάει ποτέ σε Ωδείο ή Μουσική Σχολή.

Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές πρέπει:

  • να τραγουδήσουν ένα τραγούδι της επιλογής τους
  • να μιμηθούν ρυθμικά σχήματα με παλαμάκια
  • να μιμηθούν μελωδικά σχήματα με την βοήθεια του μεταλλόφωνου
  • να αναγνωρίσουν διαφορετικά όργανα και είδη μουσικής
  • να σημειώσουν πόσες φορές ακούγεται σε ένα μουσικό κομμάτι μία χαρακτηριστική μελωδία.

 

Πριν τις 17 Ιουνίου  το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας  θα καλέσει όλους τους ενδιαφερόμενους  για μία ενδελεχή ενημέρωση σχετικά με την διαδικασία επιλογής και για προσέγγιση του υλικού εξετάσεων προηγούμενων ετών.

Τα Μουσικά Σύνολα του Σχολείου ψάχνουν για τα νέα μέλη τους και υπόσχονται μοναδικές εμπειρίες και συναυλίες σε καταξιωμένους συναυλιακούς χώρους. Παράλληλα ο κόσμος της γνώσης ανοίγεται διάπλατα συνδυάζοντας  άρτια γενική και μουσική παιδεία.