ΚοινωνίαΑρχείο

Σε Μουσείο Ακρόπολης και Ιερώνυμο η ΣΕΚ Επιδαύρου

Την Τρίτη, 19 Μαΐου, η ΣΕΚ Επιδαύρου πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα: στο Μουσείο της Ακρόπολης και την Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτές που συμμετείχαν παρέλαβε  το λεωφορείο το πρωί από το Λυγουριό, τον Άγιο Δημήτριο και το Ναύπλιο.
 

Στο Μουσείο της Ακρόπολης τους σπουδαστές υποδέχτηκε αυτοπροσώπως ο Διευθυντής Δημήτρης Παντερμαλής και έθεσε στη διάθεσή τους τον αρχαιολόγο Βασίλη Χρυσικόπουλο για μια πλήρη και διεξοδική ξενάγηση.  Για την υποδοχή είχε μεσολαβήσει ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός που επιπλέον συνόδευσε την αποστολή.

Ακολούθησε επίσκεψη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και το Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο που μεσίτευσε για αυτή τη συνάντηση. Παρευρέθηκε ο βουλευτής Γιάννης Ανδριανός και ο Δήμαρχος Επιδαύρου Κώστας Γκάτζιος.
 

Οι σπουδαστές ενημέρωσαν τον Μακαριότατο για τις σπουδές τους και του προσέφεραν μέλι εσπεριδοειδών, λάδι από την τοπική παραγωγή και μια μαρμάρινη πλάκα όπου διαγράφονται χαραγμένα το όνομα της σχολής και σύνθετο γεωμετρικό διακοσμητικό στοιχείο, έργο σπουδαστή της σχολής.

Στη συνέχεια οι εκδρομείς περιηγήθηκαν στην περιοχή της Πλάκας και αργά το απόγευμα επέστρεψαν στη βάση τους.