ΟικονομίαΑρχείο

Ακόμα απλήρωτοι οι αγρότες για τις ζημιές που έπαθαν το 2011

Απλήρωτοι παραμένουν όσοι αγρότες υπέστησαν ζημιές το 2011, μεταξύ των οποίων και αρκετοί από την Αργολίδα. Και το χειρότερο είναι πως δεν έχει καταρτιστεί κάποιο χρονοδιάγραμμα για να ξέρουν αυτοί οι άνθρωποι, πότε τελικά θα πάρουν τα λεφτά τους, που κανονικά έπρεπε να τα είχαν πάρει προ τετραετίας.

Οι Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις ΠΣΕΑ αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια (βροχόπτωση, ανεμοθύελλα, καλοκαιρινή χαλαζόπτωση κλπ).

Το θέμα φέρνει στη βουλή ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός με ερώτηση του προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη, ζητώντας να μάθει την πορεία της διαδικασίας αποζημίωσης των δικαιούχων παραγωγών μέσω των ΠΣΕΑ για τις ζημιές του 2011, και αν υπάρχει κάποιο δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την καταβολή των οφειλόμενων αποζημιώσεων τύπου ΠΣΕΑ του ΕΛΓΑ .

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Με δεδομένο ότι η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας προκαλεί εύλογες ανησυχίες μεταξύ άλλων και σε αγρότες, δικαιούχους αποζημιώσεων μέσω ΠΣΕΑ για τις ζημιές του 2011,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Ποιο είναι το δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την καταβολή των οφειλόμενων αποζημιώσεων μέσω ΠΣΕΑ σε δικαιούχους αγρότες για τις ζημιές του 2011».