ΚοινωνίαΑρχείο

Αναβιώνει στο Ναύπλιο η αποτρόπαια δολοφονία της 73χρονης στους Αγίους Θεοδώρους

Στα δικαστήρια Ναυπλίου οδηγήθηκαν την Τετάρτη (09/12) οι δυο κατηγορούμενοι που φέρονται να σκότωσαν μία γυναίκα 73 ετών έξω από το σπίτι της στους Αγίους Θεοδώρους, πριν από περίπου ένα χρόνο, προκειμένου να της αρπάξουν την χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό.

Οι δύο δράστες 28 και 26 ετών παραδόθηκαν και θα δικάζονταν για το τραγικό έγκλημα αν δεν αναβαλόταν η δίκη λόγω κορωνοϊού. Τις επόμενες ημέρες θα οριστεί νέα ημερομηνία για την εκδίκαση της υπόθεσης. 

Η οργή των συγγενών δεν έχει καταλαγιάσει περίπου ένα χρόνο μετά και αυτό φάνηκε και την χθεσινή μέρα.

Η συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου δήλωσε: «Μια ειδεχθής δολοφονία… μια αποτρόπαιη πράξη… χωρίς ίχνος ανθρωπιάς κρίνεται ενώπιον του Μεικτού ορκωτού Δικαστηρίου Ναυπλίου! Η οικογένεια της άτυχης δολοφονημένης Ειρήνης Τζίβα ζητά δικαίωση και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων».

Τι είχε συμβεί

Σύμφωνα με το βούλευμα στις 7 Δεκεμβρίου 2019, οι δύο κατηγορούμενοι εντόπισαν την άτυχη γυναίκα και το σύζυγό της στην λαϊκή αγορά έχοντας προσέξει τη χρυσή αλυσίδα με το χρυσό σταυρό που φορούσε στο λαιμό της. Τους ακολούθησαν μέχρι το σπίτι τους.

Ο ένας από τους δύο βλέποντας το ζευγάρι να μπαίνει στο σπίτι τους στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, βγήκε από το αυτοκίνητο και έκρυψε την πινακίδα του αυτοκινήτου προκειμένου να μην εντοπιστούν σε περίπτωση που πήγαινε κάτι στραβά. Στη συνέχεια είπε στη γυναίκα «Καλέ κυρία, καλέ κυρία» προκειμένου να βγει έξω. Η γυναίκα τον πλησίασε και αποπειράθηκε να της πάρει την αλυσίδα από το λαιμό. Κατάφερε να την κόψει, η γυναίκα προσπάθησε να αμυνθεί και ο κατηγορούμενος την έριξε στο έδαφος.

Σαν να μην έφθανε αυτό μπήκε στο αυτοκίνητο και στην προσπάθειά τους να φύγουν με το συνεργό του πέρασαν πάνω από τη γυναίκα προκαλώντας βαρύτατα τραύματα με αποτέλεσμα η γυναίκα να βρει τραγικό θάνατο.