ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Μπαλάκι οι ευθύνες για τα σκουπίδια-Σόου Τατούλη και Υπουργού μπροστά στις κάμερες!

Σόου μπροστά στις κάμερες έδωσαν Τατούλης και Τσιρώνης στην κοινή συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και του Υπουργού Περιβάλλοντος στην Τρίπολη με αφορμή το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ο Γ. Τσιρώνης που περιοδεύει στους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου (εκτός από την Αργολίδα), θύμωσε με τις δηλώσεις Τατούλη και τις επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το αν η δημιουργία του νέου προγράμματος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων που αναμένεται να ανακοινώσει η Κυβέρνηση, θα σημάνει ότι θα διακοπεί το έργο της Περιφέρειας για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Τότε, προκλήθηκε ένταση στην αίθουσα και ο υπουργός τα έψαλε κυριολεκτικά στον Τατούλη, ο οποίος φαινόταν αρκετά ενοχλημένος με τα όσα άκουγε. Ο υπουργός έθεσε προ των ευθυνών του τον Περιφερειάρχη, ο οποίος προηγουμένως είχε ρίξει τις ευθύνες στην κυβέρνηση, αναφέροντας κατηγορηματικά πως κανείς δεν μπορεί να πειράξει το έργο της Περιφέρειας και πως ο σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί ευθύνη της αιρετής Περιφέρειας και όχι της Κυβέρνησης, αφού αυτή έχει, βάσει νόμου, την ευθύνη του στρατηγικού σχεδιασμού.

Ο κ. Τατούλης υπεραμύνθηκε του έργου που έχει προκηρυχθεί, σημειώνοντας πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το έχει χαρακτηρίσει πρότυπο περιβαλλοντικό έργο και ότι έχουν εξασφαλιστεί 65 εκατομμύρια ευρώ, με αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά το κόστος στον πολίτη. Όμως ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης προανήγγειλε από τηλεοπτική εκπομπή ότι αυτός ο διαγωνισμός που «τρέχει» η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων, δεν θα υλοποιηθεί ποτέ.

Δείτε το βίντεο με το ξέσπασμα του υπουργού από το kalimera-arkadia.gr :